Mielen palatsissa – uskotko enemmän ulkopuolelta tulevaa tietoa kuin sisäistä viisautta?

Juuri päättyneessä televisiosarjassa Sherlock Holmes haki intuitiivisen tiedon mielen palatsista. Hän kutsui sitä myös kovalevyksi. Valitettavasti palatsiin ilmestyi välillä pahin haastajansa Moriarty, joka kutsui itseään virukseksi Sherlockin kovalevyllä! Moriarty-virus palasi sotkemaan Sherlockin mielenmaailmaa, myös kuolemansa jälkeen.

Meillä kaikilla on aivoissamme supertietokone, kovalevy täynnä huippu dataa. Pari viirusta, nimeltään ego ja mieli, kuitenkin onnistuvat ansiokkaasti häiritsemään pään ja sydämen välistä tiedonsiirtoa. Tiedän, mutta en uskalla luottaa omaan tietooni. Mielestäni tämä on näin, mutta sydämessäni tunnen toisin. Sydän on aina oikeassa, mutta miten mieli osaakin pelotella sopivasti niin, että ei uskalla luottaa intuitiiviseen, aina oikeaan tietoonsa.

Olisikin hienoa, jos voisimme kääntää tutun lauseen, minun MIELESTÄNI, muotoon, minun SYDÄMESTÄNI!

Jäin miettimään myös sitä, kuinka me vaellamme mielen palatseissamme joka päivä. Parhaimmillaan käytössämme on valtavasti yksityiskohtaista, elämänkokemuksellista tietoa, ja superälykästä, intuitiivistakin dataa. Mutta mitä tapahtuu, kun mieli tai ego ottavat ylisuuren vallan elämässämme, ohjaten tekemisiämme ja tunnetiloja. Mielen palatsi muuttukin nopsasti eksyttäväksi labyrintiksi.

MIELI JA EGO

Mieli ja ego vaativat, kaipaavat tai pelkäävät jatkuvasti jotain. Näillä aineksilla ohjaudumme pois nyt-hetkestä ja läsnäolon tilasta. Istuessa rauhassa aamukahvilla, kaikki on aurinkoisen ihanasti hyvin.

Simsalabim! Mieli kysyy, että olikos tapaaminen ensi viikolla haastava, pitäisikö vähän alkaa pelätä miten se menee… ja mitäs se ihminen oikein tarkoitti sanoillaan, mitä jos se arvosteli minua… pitäisikö alkaa jännittämään hänen kohtaamistaan seuraavan kerran, nyt tuntuu kyllä ikävältä vatsanpohjassa, päätäkin alkaa särkeä. Sinne meni rauhallinen tasapaino ja ihana hetken harmonia. Pienellä pelkopaineella sännätään tekemään äkkiä jotain, pakoon noita epämiellyttäviä tunnelmia.

Mielen tai egon äänen tunnistaa siitä, että niille ei mikään riitä. Mieli tarvitsee draamaa ja vastakkainasettelua. Mieli vaatii oikeutusta ja vastustaa sitä mikä on nyt. Näistä voimista se ravitsee itseään, ja tekee itsestään tärkeän. Elämän haastavassa tilanteessa, mieli rakentaa nopeasti näyttämön, jossa olet olosuhteiden avuttoman uhrina. Hups, siinä meni oma voima, ja olet helposti pelon, tai muiden ihmisten ohjailtavissa.

Minua on petetty, kohdeltu väärin, ja olen oikeutettu tuntemaan vihaa, ja kaivelemaan myös kaikki menneisyyden pettymykset tähän samaan draaman mutapainiin. Kyllä roiskuu! Varsinkin jos ollaan läheisissä ihmissuhde tilanteissa. Vaadimme ja odotamme kumppanilta, hyvin perustellusti, sitä ja tätä. Jos nämä vaatimukset eivät täyty, niin emootiot pääsevät ryöpsymään yli äyräiden. Mieli on jälleen saanut uutta rakennusainetta, hallitsemalla ihmissuhteitamme mennen tullen. Pitkään ei saa olla rauhallisessa onnelassa, kun jostain mieli kaivaa sopivan, pienenkin jutun, jolla se pääsee jälleen manipuloimaan ajatuksia, ja vaatimaan näennäistä oikeudenmukaisuutta.

Ego ja mieli matkaavat menneisyyteen tai tulevaisuuteen. Koska minulle on tapahtunut näin kamalia asioita menneisyydessä, olen oikeuttettu tietynlaiseen kohteluun, tai minun ei tarvitse ottaa vastuuta itsestäni tässä ja nyt. Ego hamuaa tulevaisuuteen, koska siellä on jotain, joka tekee minut sitten täydelliseksi. Kaikki tämä vie pois nyt hetkestä ja sen täydellisyydestä.

Tunnistanko itseäni lainkaan, vai onko minuuteni sidoksissa egon ja mielen rakentamiin, pelonsekaisiin mielikuviin.

Egoa tai mieltä voisi siis kutsua jonkilaiseksi virukseksi, jotka blokkaavat tien sisäiseen rauhan keskukseen, jossa kuitenkin on aina paras ja oikein tieto. Egon ja mielen melskeeltä ei kuule hiljaista sisäistä ääntä. Ei edes uskalla pysähtyä hiljaisuuteen, kuuntelemaan itseään. Egolla on aina jotain sellaista sanottavaa, joka vie pois itsestä, hakemaan vastauksia ulkopuolelta. Näinhän meitä on opetettu, uskomaan enemmän ulkopuolelta tulevaa tietoa, kuin sisäistä viisautta.

Nyt on hyvä hetki kirkastaa ja puhdistaa mielen palatsi, voidakseen hakea kaiken tarvitsemansa tiedon ja rauhan tilan sisäisestä arkistostaan. Hyväksyntä ja määrittelemättömyys vievät aimo askeleen eteenpäin, tehdessäsi mielen palatsin kevätsiivousta.

HYVÄKSYNTÄ

Hyväksy kaikki mikä on, tai mitä sinulle tapahtuu.

Pienellä keskittymisellä löydät sisäisen rauhankohdan kehostasi, sydämen kieppeiltä. Vie tietoisuutesi sinne ja huomaa, kuinka sisälläsi on tyyneyden paikka, jossa asuu hyväksyntä, suvaitsevaisuus ja itseluottamus. Täällä voit havainnoida kaikkia tapahtumia läsnäolossa ja tässä hetkessä.

Hyväksy väsymyksesi, ja se että et saa aikaan mitään. Hyväksy kumppanin lattialla lojuvat vaatteet ja märät pyyhkeet. Hyväksy tämän päivän vesisade. Hyväksy suunnitelmiin tullut epämiellyttävä muutos. Ennen kaikkea, hyväksy itsesi juuri nyt, sellaisena kuin olet.

Silloin, kun hyväksyt toisen ihmisen täydellisesti, huomaat, että hän alkaa muuttua.
Alat muuttua itse ja elämänlaatusi muuttuu samanaikaisesti.

MÄÄRITTELEMÄTTÖMYYS

Meillä on tapana määritellä asiat hyvään ja pahaan. Ajatteles, jos emme jatkuvasti määrittelisi ja lokeroisi ihmisiä ja asioita, millaiselta elämä silloin tuntuisikaan?

Rauhallisesti voi hyväksyä ihmiset ja elämän kaikenlaiset tapahtumat, juuri sellaisina kuin ne ilmenevät. Emootiot pysyvät tasapainossa, ja vastakkainasettelun draamat jäävät pois. Mikä ihana helppous ja tasapaino astuu sisään.

Ripaus läsnäoloa kruunaa uudistuvan ja kirkkaan mielen maailman. Se avaa näkemään asiat sellaisina kuin ne ovat, ja mahdollistaa avoimen kommunikoinnin kaikkien kohtaamiesi ihmisten kanssa. Omassa läsnäolossa kuulet parhaiten sydämesi intuitiivisen ja älykkään viestin puhtaana.

harmony

 

HARJOITUS

Tässä pieni määrittelemättömyysharjoitus. Pystytkö suhtautumaan asioihin hyväksyvällä läsnäololla?
Aloita harjoitus omassa arjessa ensin pienillä asioilla, ja sitten suuremmilla. Yllättävän helppoa, kun ideasta saa kiinni, ja tulokset alkavat näkyä heti.

Mieli: Keittiö on taas täynnä tiskejä, miksi kukaan ei voi laittaa omiaan koneeseen! Miksi minun aina täytyy tehdä toisten keskeneräiset hommat!
Hyväksyvä läsnäolo: Keittiössä on tiskejä.

Mieli: Hän ei pyytää minua mukaansa, eikä kysynyt edes haluanko lähteä!
Hyväksyvä läsnäolo: Hän lähti matkalle.

Mieli: Apua, myöhästyin lentokoneesta, aivan kauhea tilanne, katastrofi, paniikki!
Hyväksyvä läsnäolo: Myöhästyin lentokoneesta.

Mieli: Apua, kello on jo kolme! En kyllä ikinä ehdi tehdä kaikkea mitä piti!!!
Hyväksyvä läsnäolo: Kello on kolme.

Miltä harjoitus tuntui? Onko helppoa lähteä hyväksyvälle, määrittelemättömälle tielle?


SYDÄMEN JA MIELEN EROTTELU TOISISTAAN

Mielen ja egon viesti on lannistava, pelottava, vaativa ja haastava. Yleis sävyltään usein negatiivinen ja kyseenalaistava.

Sydämen viisauden tunnistat siitä, että se hyväksyy sinut ja tekemisesi täydellisesti. Sydän ei vaadi mitään, ei syyllistä, eikä sen viesti ole koskaan lannistava tai negatiivinen. Se on aina kannustava ja rakastava.

Sydämessäsi tiedät.
Vaikka mielestäsi et tiedä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image