Aurinko ja 12 muuta asiaa, jotka suomalaisilta puuttuvat

Aurinko ja 12 muuta asiaa, jotka suomalaisilta puuttuvat


Varoitus! Tämä teksti voi saada sinut hymyilemään tai suuttumaan. Tämä ei ole täydellinen totuus, vaan enemmänkin pieni katsaus yleistyksiin, eikä se näin ollen päde kaikkiin ihmisiin. Etene varovasti ja muista välillä hengittää!

1. Aurinko

Sehän on selvää, meillä ei tuo aurinko ihan joka päivä vuoden ympäri paista. Niinpä monet lähtevät talvisin lämpimään maahan hakemaan aurinkoa. Valottomuus tekee meistä herkästi hieman alakuloisempia ja passiivisempia. Vai tekeekö passiivisuus meistä haluttomia lähteä kokemaan miltä ulkona näyttää talviaikaan, näin ollen jättäen meidät pois yhteydestä rakkaan luontomme kanssa.

Ratkaisu – mene ulos riippumatta siitä mikä sää on. Mitä huonompi sää, sen parempi syy sinne on mennä. Elämä tuntuu täydemmältä silloin, kun otamme vastaan sen kokonaisuudessaan. Ehkä pieni d-vitamiinilisä ei olisi myöskään pahitteeksi syyskuusta- kesäkuuhun.

2. Lantion liikutus

Meidän lantioitamme ei ole luotu liikkumaan, saatat sanoa. En usko sitä hetkeäkään. Jokaisen ihmisen lantiossa on liike, joka tulee tuhansien vuosien takaa. Meidät on ehdollistettu istumaan ja tukahduttamaan kehollinen ilmaisumme ja niinpä päättelemme että meitä ei ole luotu tanssimaan ja liikkumaan. Et kai todella usko tuohon? Sinulla on ihmeellinen lantio, joka pystyy liikkumaan ja tanssimaan kuin paraskin latino heiluessaan rytmeihin. Sinussa on se sama taito, jos vaan uskallat siihen luottaa ja alkaa keskustelemaan sen kanssa rohkeasti. Pientä uskomusten uudelleen muokkaamista se voi vaatia.

Ratkaisu – Liikuta pyllyäsi, nouse sohvalta, kävele, tanssi tai jos kaikki nuo kuulostavat kaukaa haetuilta, seuraavan kerran kun kävelet, niin tiedosta että sinulla on lantio. Se riittää jo loistavasti.

3. Vihreät kasvikset

En syö pupujen ruokaa, vaikka olen nauttinut niitä miljoonien vuosien ajan.

Ratkaisu – Nauttia kasviksista sen totutun ulkopuolelta. Kukaan ei oikeasti tykkää kurkku, tomaatti, jäävuorisalaatti yhdistelmästä, ilman kastiketta, ilman tunnetta. Jokainen tykkää hyvin tehdystä ruuasta, runsaista lisukkeista ja tuoreista raaka-aineista, tai ainakin suurin osa. Mikäli et edelleenkään tykkää kasviksista, niin älä syytä niitä, vaan katso peiliin ja löydä itsellesi toimivat yhdistelmät makujen loputtomasta maailmasta, joka voi räjäyttää tajuntasi jos annat sille mahdollisuuden.

4. Auktoriteetti

Luotan pelkästään ihmisiin joilla on valkoinen tai musta takki tai joku titteli lapun perässä. Vaikkakin on tärkeää kuunnella ammattilaisia, ei kukaan ole parempi kehosi asiantuntija kuin sinä.

Ratkaisu – Kuunnella edelleen ammattilaisia, samaan aikaan kyseenalaistaen sen mitä kuulet ”luotettavilta tahoilta”. Ilman sen kummempia salaliittoteorioita, riittää kun katsoo kuka rahoittaa ketäkin. Kuuntele kaikkia ja uskalla tehdä omia päätöksiä, jotka ovat linjassa sinun ajatustesi kanssa.

5. Uskallus hypätä

Haluaisin kyllä tehdä jotain rohkeaa, mutta tienaan tässä työssä hyvin. Haluaisin reissata, mutta se on niin epävarmaa ja tämä työ on varmaa. Haluaisin aloittaa uuden harrastuksen, mutta minua jännittää koska en tiedä osaanko. Kukaan ei osaa ennen kuin aloittaa. Kukaan ei tiedä ennen kuin katsoo ja opettelee.

Ratkaisu – Nyt on aika toimia. Tiedät tunteen; odotat jonkin ison tehtävän aloittamista useita päiviä (ehkä jopa viikkoja / kuukausia) ja se tuottaa ahdistusta. Mutta saman tien kun aloitat, koet helpotusta ja hyvää oloa (dopamiinia vapautuu kehoon runsain mitoin), joka laittaa hyvän rattaan pyörimään. Sinä tiedät tämän jo sisälläsi, sinä tiedät myös että jos on aika toimia, niin on parempi aloittaa saman tien.

Jokainen odotettu

sekunti on hukkaan heitettyä mahdollisuutta elää omaa elämäänsä.

 

hyppy

6. Kosketus syvimpään

Mitä en voi nähdä, sitä en voi uskoa. Se mitä en voi uskoa, ei voi olla totta, koska minä tiedän universumin kaikki mysteerit. Sitä mitä ei ole vielä todistettu, ei voi mitenkään pitää paikkansa. Maailma on litteä, avaruuteen ei voi päästä, omaan immuniteettiin ei voi vaikuttaa, rakkautta ei ole olemassa, vaan kaikki on järjellä selitettävissä, ihmisten toimesta jotka eivät ole sen viisaampia kuin minäkään. Vai onko olemassa jotain syvempää johon on vaikea pistää vielä sanoja, vaikka saamme niistä kokemuksia koko ajan?

Ratkaisu – Harjoittele keinoja, joilla pääset mielestä pois. Loistavia keinoja on esimerkiksi tanssi, jooga tai vaikka metsässä kävely ja luontoa kuunnellen. Tämä on nykyisin tärkeämpää kuin koskaan. Me voimme harjoitella vaikka kuinka erilaisia läsnäoloharjoituksia, ollen silti kaiken aikaa mielessämme. Mikäli haluamme kosketuksen syvimpäämme, tarvitsemme työkaluja, jotka hiljentävät mielen ja tuovat kehon viisauden käyttöömme syvimmistä onkaloista. Tämä voi kestää joillakin pitempään, johtuen vuosia kestäneestä ”päässäolosta” (mielellä kokeminen) mutta onneksi meillä ei ole kiire minnekään ja voimme tehdä omaa ”työtämme” loppuelämämme.

meditaatio

7. Riittävästi seksiä

Mikäli mies ei saa seksiä, hän saattaa tulla aggressiiviseksi ja erittäin haluttomaksi panostaa pieniin tärkeisiin huomionosoituksiin. Mikäli nainen ei saa tyydyttävää seksiä, hän voi tulla kaikesta valittavaksi, pienestä hermostuvaksi hermokimpuksi, joka keskittää kaiken energiansa siivoamiseen ja paikkojen jynssäämiseen. Meistä jokainen kaipaa kosketusta, huomioimista, sekä huomion antamista toiselle. Fysiologisesti, mentaalisesti ja henkisesti olemme nautinnoista laajentuvia otuksia, jotka tarvitsevat syvää, merkityksellistä kanssa käymistä kiinnostuksemme kohteen kanssa. Ratkaisu ei välttämättä ole lisätä seksiä, vaan panostus makuukamarin ulkopuolella olevaan elämään. Kaikki ovat yhteydessä toisiinsa, myös meidän arkielämän käyttäytyminen on yhteydessä omaan seksielämäämme. Mitä laadukkaampaa yhteyttä koemme, sitä laadukkaampia ihmisiä olemme ja näistä säkenöivistä olotiloista myös muut ihmiset ympärillämme pääsevät nauttimaan.

8. Kiitoksen sanominen

Sen sijaan, että olisimme edelleen kiinni siinä umpikujaan johtavassa keskustelussa, kumpi on oikeassa ja kumpi väärässä (joka ei johda koskaan mihinkään, jättäen molemmat osapuolet loppupeleissä tyhjiksi), oppisimme näkemään toisen ihmisen meidän kaltaisenamme, joka ansaitsee pelkästään parasta mahdollista. Koska se monille meistä on haasteellista, niin voimme aloittaa pienestä. Kokeile vaikka sanoa kuinka tärkeää ystäväsi valitsema polku on, vaikka et sitä välttämättä ymmärräkään. Voit olla tukemassa sitä, osoittamalla hyväksyntäsi ja aidon kiinnostuksesi tuntematonta kohtaan. Nämä tilanteet voivat olla parisuhteissa, vanhemman ja lapsen välillä, ystävien kesken tai muissakin ihmissuhteissa. Mitä tärkeämpi ihmissuhde meille on, sitä enemmän meitä saattaa pelottaa ja yritämme alitajuntaisesti ”sabotoida” toisen polkua esim. kuittailemalla hänelle, kun hän kertoo asiasta. Nouse tämän yläpuolelle ja tue toista, vaikka se sinua pelottaisikin.

9. Vastaanottaminen

Sitten kun pääsemme siihen, että lopulta sanomme kiitos niin saattaa käydä niin, että vastapuoli ei otakaan sitä vastaan. Tai sitten emme itse osaa ottaa vastaan kiitosta tai positiivista palautetta. ”enhän minä mitään tehnyt” tai ”eihän tuo ole mitään” tai jopa ”no nyt onnistu, mutta seuraavan kerran epäonnistun”!! Oikeasti, tämäkö on parasta mihin pystymme kaikkien näiden vuosituhansien evoluution jälkeen! Siinä missä kiitos on taito, myös vastaanottaminen on opeteltava taito, mitä emme välttämättä oppineet kotoa. Koska opimme tiedostamattamme pienenä imien sisäämme ympäristömme (yleensä vanhempiemme) käytöstä, emme ole oppineet sanomaan kiitos ja ottamaan sitä hyvällä omallatunnollla vastaan.

Ratkaisu: Seuraavan kerran kun joku sanoo sinulle jotain hyvää, niin kuuntele hetki itseäsi. Mikäli ensimmäinen ajatuksesi on vähättelevä, pysähdy hetkeksi ja kokeile vaikka sanoa ”kiitos, taisin tehdä tuon hyvin” se on jo pieni askel eteenpäin vaikka et sisälläsi uskoisikaan juuri sitä mitä sanoit. Mikäli kuulet jonkun toisen vähättelevän omia saavutuksiaan, voit opastaa ja paljastaa miksi se oli mielestäsi uskomatonta ja todella hienoa.

10. Kaikille riittää

Jatkoa edellisistä on se kuinka koemme puutetta. Ajattelemme että mitä toiselle on, se on meiltä pois Totuus on jotain täysin muuta. Luonnossa kaikki on täydellistä, kaikki on hyvin. Kaikille on tässä maailmassa riittävästi, kaikille on tarpeeksi. Mikäli todella haluaisimme voisimme lopettaa nälänhädän, voisimme pelastaa monia eläimiä sukupuutolta, voisimme rakastaa enemmän ja antaa lahjojamme maailmalle huomattavasti enemmän. Kuitenkin päätämme olla tekemättä monia asioita ja takerrumme siihen ajatukseen, että meille ei riitä. Naapurin onni on minulta pois, miten ihmeessä se voisi olla niin? Koska maailmassa on vain riittävä määrä onnea ja naapuri juuri otti siitä jäljellä olevasta palasesta osasen? Hassua, sillä sitä mitä teemme omassa elämässämme tulee lisääntymään. Mikäli keskityn puutteeseen, aivoni tulevat etsimään puutteen merkkejä ympäristöstäni ja elämästäni. Mikäli keskityn riittävyyteen, sekä ylitsevuotavaiseen saamiseen, ne tulevat lisääntymään elämässäni. Aivot havannoivat sitä maailmaa, mihin keskitymme. Aivan samoin teki esi-isämme luonnossa, pyrkien havannoimaan sitä mikä oli hänelle tärkeää (ruoka, uhka, suoja, luonto yms).

Ratkaisu: Rupea luottamaan elämään enemmän. Sinulle ja naapurille molemmille riittää kyllä. Luota siihen, että elämä tarjoaa sinulle yltäkylläisyyttä ja elämä alkaa sitä tarjoamaan. Niin kauan kuin sitä epäilen, niin kauan elän puutteessa, koska en voi nähdä sitä mihin en luota. Luota ystäväni, meille riittää kyllä molemmille.

11. Rehellisyys

Ratkaisu – Sanoa rehellisesti niin kuin sen itse koet. Koemme usein ristiriitaa asioiden kanssa, emmekä pysty olemaan rehellisiä itsellemme, emmekä toisille, koska se voisi tuoda näennäistä ristiriitaa. Niinpä välttelemme rehellisyyttä ja pysyttelemme keskinkertaisuudessa, jossa toista pidetään kuin kukkaa kämmenellä. Tämä voi näyttäytyä hyvänä tekona, mutta pitkään jatkuessaan se luo epäluottamusta, koska emme pysty olemaan rehellisiä itsellemme.

12. Punainen pilleri

Ratkaisu – Sen sijaan, että edelleen etsit punaista pilleriä, maagista kasvia tai sankaria, joka sinut pelastaa, niin ymmärrä, että sinulla on ollut punainen pilleri käsissäsi kaiken aikaa. Se olet sinä ja sinä voit sen pillerin nauttia milloin vain. Kyseessä ei ole enää ”huuhaa” tyyppinen lähestyminen, vaan olemme itse hyvin pitkälti vastuussa omasta fysiologiastamme. Punaiset pillerit ovat meidän sisäinen potentiaalimme, joka odottaa valjastamista.

13. Pelkoa ja inhoa las finlandiassa

Viimeisenä katson pelkoa silmiin, sillä me pelkäämme. En tiedä huomaatko sitä mutta moni meistä pelkää. En pelkää, vaan inhoan ja olen vihainen, saatat sanoa. Voi olla että pelkäämme, vaikka emme sitä huomaakaan tai itselle myönnäkään. Meillä maailmassa tapahtuu paljon uusia asioita tällä hetkellä. Vanhat rakenteet jotka ovat olleet olemassa pitkän aikaa ovat rapistumassa ja näiden rakenteiden valheellisuus alkaa paljastumaan pikku hiljaa. Myös rajojen rikkoutuminen valtioiden kesken pelottaa, kun kohtaamme uusia ihmiskulttuureita, joita emme ymmärrä. Koska emme ymmärrä me pelkäämme, sillä helposti kaikki uusi on pelottavaa, koska emme tunne sen käyttäytymismalleja. Niinpä pelko saa aikaan meissä usein inhoa ja vihaa, joka yrittää suojella meitä tutustumasta uuteen ja erikoiseen. Voimme myös pelätä sitä kuinka vanhat auktoriteetit eivät välttämättä enää omaakaan toimivimpia malleja siihen kuinka asiat voitaisiin toteuttaa. Omalla alallani näen sen pelkona ja vastustuksena ihmisiä kohtaan, jotka kyseenalaistavat vanhoja rakenteita, tuoden samalla entistä toimivampia ratkaisuja ihmisten tietoisuuteen.

Sami Sundvik, Christer Sundqvist, Jaakko Halmetoja, Aaro Löf, Antti Heikkilä, Riku Rantala, Teemu Syrjälä, ( Jos mä en luota itseeni, niin kuka luottaa. 🙂 Manifestaatiota parhaimmillaan sekä pientä pilkettä) Olli Posti, Kirsi Ranto ja useat tuhannet ihmiset, jotka toimivat sydämestään käsin, luottaen siihen mitä tekevät ja tuoden ihmisille esiin sisäistä totuuttaan ja ajatteluaan. Tuoden ne esiin, se herättävää monissa ihmetystä ja jopa ärtymystä. Tämä johtuu monesta asiasta ja riippumatta siitä mitä mieltä olet edellä mainituista ihmisistä, he tuovat uusia ja vanhoja asioita ihmisten eteen, rikkoen kaavoja ja auktoriteettejä. Tämä voi pelottaa, aiheuttaa vastustusta, mutta lopulta ajatukset jotka todella palvelevat ihmisiä tulevat kaikkien tietoisuuteen ja hyväksyntään.

Me voimme pelätä omia ihmissuhteitamme, rakkainta ihmistä lähellämme, koska se on kaikista pelottavin paikka olla täysin auki ja luottaen elämään. Voimme pelätä toisia ihmisiä, uusia asioita tai sitä kuinka maailma jonka kuvittelimme päässämme, muuttuu kertaheitolla. Voimme pelätä antaa todellista lahjaamme, koska silloin voimme epäonnistua, näyttäytyä muille kuinka olimmekaan heikkoja. Voimme pelätä itse asiassa kaikkea missä voisimme elää täysillä. Pelkäämme fyysistä harjoittelua, koska silloin joutuisimme jättämään tutun ja turvallisen, sen pehmeän paikan jossa on yhtä hyvä olla kuin äidin sylissä.

Ratkaisu on yksinkertainen, luota elämään. Luota kaikkeen mitä sinulla on tällä hetkellä elämässäsi. Hymyile tuntemattomille, vaikka et saisikaan hymyä takaisin. Naura elämälle jos sinua naurattaa, vaikkei kukaan muu nauraisikaan lähelläsi. Luota itseesi entistä enemmän, ota vastuuta elämästäsi tuosta ihmeellisestä vuoristoradasta, jota et voi koskaan täysin hallita. Kerro ihmisille kuinka mahtavia he ovatkaan, kuinka erikoisia juuri sellaisenaan, kaikkine erikoisuuksineen. Luota elämään ja siihen mahtavaan rakkauteen, joka on saatavillasi tästä sekunnista lähtien, riippumatta siitä oletko sitä koskaan kokenut. Luota lempeyteen, itseesi, muihin ihmisiin ja siihen että voit tehdä tästä planeetasta paremman paikan elää. Silloin kun luotat, pelko häviää elämästäsi ja uuden luominen ottaa vallan. Minä luotan sinuun ja toivon tästä vuodesta entistä rakkaudellisempaa ja avoimempaa. Sitä toivon meille kaikille ihmisille.


luotan

 

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: