Hyvinvointia Levillä – oletko jo kokeillut näitä?

ELISA_BLOGI

Levi on ehkä aikaisemmin tullut tunnetuksi jonkinlaisena Ruotsin laiva -simulaattorina, minne ihmiset menevät laskettelemaan, mutta oikeastaan keskittyminen on kohdistunut illan monodiskossa polven nostamiseen. Sitä Levi toki tarjoaa kaikille itseään kunnioittaville parkettien partaveitsille ja laskettelusta hurmaantuneille, mutta Leviltä löytyy paljon paljon muutakin!

Hyvinvointi ei ole vuodenajasta riippuvaista – se on upeimmillaan jatkuva olotila, juuri tässä hetkessä. Itse ainakin herään herkemmin huomaamaan  oman hyvän oloni, kun ei kiire patista minnekään. Silloin laskeutuu rauha sieluun, hengitys hidastuu ja syvenee ja mieli kirkastuu. Jokainen löytää omaan sisäiseen rauhaansa omalla tavallaan, mutta on sellaisia aktiviteetteja, jotka ikään kuin tuuppaavat sinua oikeaan suuntaan hellästi ohjaten. Tässä Lapin lumon muutamia vinkkejä oman hyvinvoinnin lisäämiseen.

Meditaatio

meditaatio
Tunturin laella ei kuulu muuta kuin tuulen humina. Siellä mieli rauhoittuu.

Meditaatiossa on kyse mielen hiljentämisestä, tyynnyttämisestä ja rauhoittumisesta. Meditaatiota voi harrastaa missä vain, milloin vain (vaikka ruuhkabussissa, jos haluaa vähän enemmän haastetta). Me kokeilimme meditaatiota tunturin huipulla, Levillä. Meditaatiolla on tutkitusti paljon kehoa ja mieltä eheyttäviä vaikutuksia. Hauska sananlasku kuvaa meditaation tärkeyttä näin: ”Jokaisen pitäisi meditoida 15 min päivässä, paitsi jos olet erittäin kiireinen. Silloin sinun pitäisi meditoida tunti päivässä!” Noh, kaikilla ei ole aikaa ja mahdollisuuksia jokapäiväiseen hiljentymiseen, mutta kannattaa kokeilla edes silloin tällöin!

melonta
Luonnon väriloistoa ruskan aikaan on upea ihailla kanootista käsin.

Melonta

Rauhallisesti virtaavassa joessa on meditatiivista meloa rauhaisaan tahtiin. Kun ei lähde suorittamaan, niin melomisesta nauttii niin ensikertalainen kuin kokenutkin meloja. Luo suurta hyvänolon tunnetta se, kun on lähes yhtä mystisen ja voimakaan vesielementin kanssa ja pyrkii työskentelemään sen kanssa eikä sitä vastaan. Aaltojen hellä liplatus kanootin kylkeä vasten ja verkkainen eteneminen kauniissa maisemissa saa kiireisimmänkin työhiirulaisen irti hetkeksi arjesta.

Lapin kaste

IMG_471968880
Kuvaajakin shamaanirumpua kuunnellessaan oli vaipua transsiin.

Lapissa kun nyt ollaan, niin on myös mahdollista ottaa vastaan aito Lapin kaste. Kasteessa shamaani kertoo Lapin taiasta ja entisaikojen mystisistä tapahtumista shamaanirummun ja joiun kera. Rummun tasainen tahti, elävä tuli ja tarinat vievät kuuntelijan toiseen ulottuvuuteen. Silloin viimeistään Lapin kuume puraisee. Sanotaan, että voit toki lähteä Lapista, mutta Lappi ei voi koskaan lähteä sinusta. Lapin lumo kävi ottamassa Lapin kasteen täällä.

 

Olethan löytänyt meidän jo Facebookista sekä Instagramista?

 


 

Lapin lumon mahdollistavat yhteistyökumppanit

sponsor_laplandhotels

sponsor_vaeltajankauppa

sponsor_lahitapiola

sponsor_cocovi

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image