Nämä 5 asiaa odottavat sinua Lapissa!

Tuomas_blogi

Lapilla on tarjottavaa aivan jokaiselle sinne suuntaavalle. On sitten se sydäntä lähellä oleva asia laskettelu, kalastaminen tai vaikka vain luonnossa samoilu, löytyy Lapista oivat puitteet kaikelle tälle ja niin paljolle muulle. Jos Lappi-kuume ei ole vielä kokonaan lyönyt päälle, niin tässä vielä Lapin lumon suosittelemat viisi asiaa, joiden takia Lappiin kannattaa lähteä!

Tunturit

Tuntureille kipuaminen ja sieltä maisemien katsominen samalla, kun tuuli humisee korvissa, on mieltä kohottava kokemus. Toki tunturia itsessään voi ihailla sen juureltakin. Vatsassa perhosia -varoitus!

tunturi
Aavat maisemat joka suunnassa, taivaalla vain keveitä pilvenhattaroita.

Lapin eläimet

Poroja on varmasti jokainen lapinmatkaaja tavannut reissuillaan. Kuukkeli, tuo utelias pikkulintunen, saattaa tulla jopa syömään kädestäsi sille tarjoamaasi makupalaa. Ainakin ne uteliaina otuksina  tulevat usein kanssasi viettämään aikaa pienen välimatkan päähän leirin lähipuihin. Saattaapa polullasi vipeltää vaikka sopulikin tai taivaalla lentää lapinpöllö.

poro
Jäkälä maistuu. Kuva Lapin lumon ruskakuvauksista.

Shamaanit

Muinaiset shamaanit herättivät pelkoa ja kunnioitusta jylhän pohjolan ylängöillä. Nykypäivänä luonnonuskonnot kiinnostavat yhä useampia. Tiesitkö että kotoisa joulupukkimme on myös shamaani juuriltansa? Lapin lumokin kävi shamaanin luona vastaanottamassa Lapin kasteen.

shamaanirumpu
Mustikasta kauniin värinsä saanut oikea shamaanirumpu.

Puhdas luonto

Mikä onkaan puhdistavampaa kuin hengittää raikasta ilmaa ja kauhaista kuksaan elävää vettä suoraan tunturipurosta ja tuntea samalla, kuinka hartiat rentoutuvat, askel kevenee ja mieli kirkastuu. Aah, tämä on elämää!

lähde
Kirkasvetinen lähde pulputtaa koko ajan uutta raikasta vettä pieneen lampeen.

Ruska

Ruska on kaunista syksyn aikaa, jolloin puut ja koko maa välkehtii punaisen eri sävyissä muodostaen maisemaan uskomattoman väriloiston. Ruska kestää vain pienen hetken syksyllä ja joka ruska on ainutlaatuinen ja kaunis. Voiko tällaista ilotulista luonnossa ollakaan?

ruska
Hehkuvaa maaruskaa ja vihreitä kaarnikan lehtiä.

 

Katso Lapin lumo -jaksot täältä.

Löydät meidät myös Facebookista ja Instagramista.

 


Lapin lumon mahdollistavat yhteistyökumppanit

sponsor_laplandhotels

sponsor_vaeltajankauppa

sponsor_lahitapiola

sponsor_cocovi

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image