Lapin lumo on Suomen ensimmäinen Slow-TV-ohjelmasarja

Hidastaelamaa.fi:ssä tänä syksynä nähtävä Lapin lumo on ensimmäinen askel Suomessa kohti kansainvälisesti menestynyttä TV-formaattia, Slow-TV:tä. Tyypillinen Slow-TV-ohjelma kuvaa tapahtumaa sen luonnollisessa etenemisnopeudessa – ja kokonaisuudessaan, ilman leikkauksia. Ehkä tunnetuin Slow-TV-ohjelma on Norjassa junan ikkunasta kuvattu matka, joka kestää seitsemän tuntia.

Lapin lumo on Slow-TV:n esiaste: ohjelmamitta on esikuviaan lyhyempi ja materiaalia on leikattu ja mukaan on tuotu enemmän kuvakulmia – kuten rentouttavaa ilmakuvaa.

”Lapin lumossa seurataan etenemistä luonnossa, Lapin loputonta kauneutta ja luontoa meditatiivisena paikkana. Yksi tärkeimmistä Slow-TV:n ominaisuuksista on ollut tuoda luonnon rauhoittava vaikutus katsojen ulottuville”, ohjelman tuottaja Tuomas Kytömäki kertoo ja jatkaa:

”Olemme tottuneet katsomaan TV:tä juonihakuisena tai informaation lähteenä. Slow-TV tuo sekä TV:stä että katsojasta itsestään uudenlaisen ulottuvuuden esiin: luonnollisen olemisen. Luonnossa asiat tapahtuvat omalla painollaan  ja hetket soljuvat päivästä toiseen eteenpäin.  Luonnon kiertokulkua ja syklejä on kiehtova seurata, ja välillä kuvauksissa tuntuikin aivan kuin luontoäiti kehoittaisi meitäkin hidastamaan rytmiä ja sopeutumaan tunturien tunnelmaan. Siinä on jotain hyvin samaa kuin ihmisen olemisessa – vaikka kiiressä kuvittelemme hallitsevamme elämää.”

”Haluamme tuoda kanavamme seuraajille uudenlaista rentouttavaa sisältöä, joka auttaa pysähtymään arjen kiireiden keskellä. Jos ei pääse itse luontoon, luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta voi nauttia kotona”, sanoo hidastaelamaa.fi -hyvinvointikanavan päätoimittaja Sanna Wikström.

8-osaisessa sarjassa vieraillaan mm. Pallaksella, Kilpisjärvellä sekä Saariselällä. Jaksot jakautuvat kesään, ruskaan sekä talveen, ja katsojat pääsevät tarkkailemaan Lapin kauneutta luonnon vaihtaessa monisävyisesti ilmettään.

Ohjelman jaksot julkaistaan joka toinen torstai alkaen 22.10.2015. Pääset katsomaan tuoreimman jakson täällä.

LapinLumob

Faktat:

Lapin Lumo tiimi: Tuomas Kytömäki, Ilari Laine ja Elisa Makkonen

Julkaisukanava: Hidastaelamaa.fi

Pääyhteistyökumppani: Lapland Hotels

Lapin suurimmalla hotelliketjulla on 15 hotellia ja tuhansia ravintolapaikkoja Ylläksellä, Levillä, Saariselällä, Rovaniemellä, Oloksella, Luostolla, Kilpisjärvellä, Pallaksella ja Hetassa sekä uusimissa kaupunkihotelleissa Tampereella ja Oulussa.

Hotelliketjulla on myös hiihtokeskustoimintaa neljässä Lapin tunturikohteessa. Lapland Hotels toimii myös osaomistajana Lapland Safaris -ohjelmapalveluyrityksessä.

Lapland Hotelsin juuret ovat syvällä Lapin matkailun historiassa, sillä ketjun vanhin hotelli Lapland Hotel Pallas on perustettu jo 1938.

Muut yhteistyökumppanit: Vaeltajankauppa, Cocovi ja LähiTapiola

LähiTapiola haluaa olla mukana kehittämässä ja luomassa uutta terveyden ja hyvinvoinnin saralla. Yhtiö on kuluneen vuoden aikana lanseerannut mm. TerveysHelppi-puhelinpalvelun, joka neuvoo maksutta niin sairauteen kuin tapaturmiinkin liittyvissä asioissa ja ohjaa asiakkaan tarvittaessa alueensa parhaimmille lääkäreille.

Hiljattain on käynnistetty myös Älyhenkivakuutus-pilotti, joka vakuutuksen lisäksi kannustaa asiakasta aktiivisempaan ja säännöllisempään elämään. Hidasta elämää –konsepti ja käynnistyvä Slow-TV-formaatti ovat luonteva paikka olla mukana edistämässä suomalaisten hyvinvointia monialaisesti.

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image