Maailman helpoin vaikein ohje

vieraskyna

Ranteessani on rannerengas, jossa lukee: ”Let every action be done consciously

”Tee jokainen asia tietoisesti”

Helppoa ja niin vaikeaa. Jokaiselle meistä sataa päivittäin valtavasti ärsykkeitä, jotka vähentävät tietoisuuttamme siitä, kuinka valtavassa runsaudessa elämme. Tiedostaminen on pysähtymistä sen äärelle, joka on tärkeää.

Aikaisemmin en edes tiedostanut ajatuksiani, menin vain, sumuisessa virrassa, mielen vietävänä.

Mieli vie välillä edelleen, mutta kun tiedostat mitä olet tekemässä, mielen vaikutus vähenee. Tulet tietoiseksi, että sinä Olet. Olet riippumaton mielestäsi ja sen oikuista. Olet olemassa, riippumatta mitä ympärilläsi tapahtuu. Olet arvokas.

Miten sitten voi alkaa elämään tietoisempaa ja tiedostavampaa elämää? Kas siinä pulma.

shutterstock_210984577

Tuleepa mieleen tästä yksi kuulemani vanha tarina, joka kertoo miehestä, joka tavoitteli valaistumista. Hän matkasi Zen-mestarin luokse ja mestari antoi hänelle kynttilän ja tehtäväksi katsella kynttilää joka päivä ja palata takaisin 3 kuukauden päästä kertomaan havainnoistaan.

Mies teki työtä käskettyä ja palasi 3 kuukauden kuluttua, tuijotettuaan kynttilää intensiivisesti. Hän kertoi vuolaasti kokemuksistaan, erilaisista väreistä, tunteista, kaikesta mahdollisesta. Mestari pyysi häntä jatkamaan kynttilän katselua vielä 3 kuukautta. Mies tuli jälleen takaisin ja kertoi runsaasti ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Mestari pyysi edelleen häntä jatkamaan katselua ja palaamaan takaisin.

Lopulta aikaa oli mennyt 10 vuotta, kun mies palasi jälleen Mestarin luo ja totesi: ”Näyttää siltä, että tässä on kynttilä.” Mestari sanoi: ”Olet valmis.”

Tarinan opetus? Mielemme värittää runsaasti sitä ympäristöä ja todellisuutta jossa elämme. Uskomuksemme, muistomme, tunteemme ja kaikki antavat oman lisänsä erilaisiin elämäntilanteisiin. Harvoin ehdimme nähdä pelkkää kynttilää, vaan esityksen kynttilästä.

Todellinen mielenrauha ja ymmärrys syntyy siitä, että alkaa tiedostamaan elämän luonteen: Jokaisessa hetkessä kaikki on juuri kuten pitää ja ainoa asia, jonka voimme valita on se miten suhtaudumme tähän ympäröivään todellisuuteen. Tiedostaminen on sen riisumista, mikä ei ole totta.

Kokeile: Ota aikaa vaikka 3 minuuttia, istu hetki hiljaa, katsellen ja kuunnellen, missä tahansa paikassa ja tiedosta mitä mieleesi nousee. Ja huomaa, miten mielesi tarinat eroavat siitä mitä todellisuudessa tapahtuu. Todellisuus ja sen luonne on usein täysin eri asia, kuin se mitä koemme.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: