Ongelmia vatsan tai suoliston kanssa? – Tätä kannattaa kokeilla!

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Pellax on kotimainen ravintokuituvalmiste, joka yhdessä monipuolisen ravinnon kanssa auttaa normalisoimaan vatsan ja suolen toimintaa. Pellax on myös hyvä monityydyttymättömien Omega-3 ja Omega-6 rasvahappojen sekä kasviestrogeeni lignaanin lähde.

Moni muistaa tämän legendaarisen vatsan ja suoliston tasapainottajan, joka oli 1990 luvun myydyimpiä vatsanhoitotuotteita ja valittiin mm. Vuoden luontaiselintarvikkeeksi vuonna 2002. Pellax on nyt tehnyt comebackin ja palannut takaisin luontaistuotekauppoihin.

Pellax normalisoi vatsan ja suolen toimintaa

Terveellinen ruokavalio on edellytys vatsan normaalille toiminnalle. Monipuolisesta ravinnosta huolimatta vatsa voi toimia epäsäännöllisesti.

Pellax-pellavarakeilla on hyvä vedensitomiskyky, noin 10 ml/g. Karkean raekokonsa ansiosta Pellax säilyttää tehonsa pitkään. Pellax pystyy vielä paksusuolessakin sitomaan itseensä nestettä ja tällä tavoin normalisoimaan vatsan ja suoliston toimintaa. Tehokas vedensitomiskyky erottaa karkean Pellax-pellavarakeen oleellisesti elintarvikkeina myytävistä, hienojakoisista pellavarouheista. Pellaxpellavarakeiden käytön yhteydessä on aina nautittava lasillinen nestettä, esimerkiksi vettä tai mehua.

Pellax huoltaa ja voitelee suolta

Pellax-pellavarakeissa on noin 20 % pellavansiemenöljyä sekä runsaasti ihmiselle hyödyllisiä liukoisia ja liukenemattomia ravintokuituja. Ravintokuitujen suhde Pellax-rakeissa on 1 : 3, mikä vastaa WHO:n ravitsemusasiantuntijoiden suosituksia.

flax plants (Linum usitatissimum)

Pellax auttaa hallitsemaan veren rasvatasapainoa ja kolesterolia

Päivittäisestä ravinnosta ei aina saada kaikkia ihmisen elintoiminnoille välttämättömiä aineita. Tällaisia aineita ovat mm. monityydyttämättömät rasvahapot, joita elimistö ei itse tuota. Pellax-pellavarakeissa on runsaasti elimistölle elintärkeitä alfalinoleeni- ja linolihappoja. Alfalinoleenihaposta muodostuu elimistössä rasvahappoja EPA (eikosapentaeenihappo) ja DPA (dokosapentaeenihappo). Nämä rasvahapot vaikuttavat edullisesti veren kolesterolitasoon ja hyytymistekijöihin.

Pellax-pellavarakeen kasviestrogeenit ja kasvisterolit

Lignaani on pellavansiemenessä oleva kasviestrogeeni, jota tutkitaan tällä hetkellä paljon. Siitä muodostuu paksusuolen bakteerien avulla enterolaktonia.

Pellavarakeissa on tätä tärkeää kasviestrogeenia enemmän kuin missään muussa tunnetussa viljelykasvissa. Rukiiseen verrattuna pellavassa on lignaania noin 5000 kertaa enemmän (pellavarae noin 550 000 mikrog/100 g, ruis 100 mikrog/100 g). Tutkimuksissa on voitu osoittaa korkean enterolaktonipitoisuuden olevan yhteydessä moniin terveysvaikutuksiin.

Kasvisterolit ovat tärkeitä kolestorolitasapainolle. Kasvisteroleja on Pellax-pellavarakeissa 84 mg/100g.

Pellax-pellavarae on öljykuitu

Sen monipuoliset kuituominaisuudet ovat osoittautuneet hyödyllisiksi sekä vatsan toiminnalle että veren rasvapitoisuudelle. Kuidun ja pellavansiemenöljyn yhteisvaikutus auttaa hallitsemaan veren kolesterolia ja rasvatasapainoa.

Pellaxin annostelu

Pellax-pellavarakeet nautitaan pureskelematta 1 annosmitallinen (korkillinen) 1–3 kertaa päivässä, esimerkiksi nesteeseen, viiliin tai puuroon sekoitettuna. Pellaxpellavarakeiden nauttimisen yhteydessä tulisi aina juoda lasillinen nestettä.

Pellax-pellavarakeet on ravintokuituvalmiste ja monityydyttämättömien rasvahappojen lähde. Yhdessä monipuolisen ravinnon kanssa Pellax auttaa normalisoimaan vatsan ja suolen toimintaa sekä hallitsemaan veren rasvatasapainoa ja kolesterolia.

Tutkimuksia:

1. Tarpila, S. & al. Efficacy of ground flaxseed on constipation in patients with irritable bowel syndrome. Current Topics in Nutraceutical Research, 2:119–125, 2004.
2. Tarpila, A.,Wennberg, T., Tarpila, S. Flaxseed as a Functional Food. Current Topics in Nutraceutical Research, 3:167–188, 2005.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image