Kannattaa valita proteiinivalmiste tarkkaan, sillä niissä on eroja! – Katso myös oma proteiinin tarpeesi

Mainosyhteistyo_Biomed

Terveen elämän puolesta on sarja, jossa esitellään laadukkaita luontaistuotteita. Omaan elämäntilanteeseen oikein valitut ravintolisät tukevat kehoa ja mieltä matkallasi kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Sarjan kustantaa Biomed Oy ja asiantuntijana toimii fytonomi Birgit Stenroos.


Heraproteiini on nykypäivän tehokas ravintoaine kaikille, jotka haluavat täysiarvoista, terveysvaikutteista valkuaisainetta jokapäiväiseen ruokavalioonsa. Heraproteiini onkin paljon enemmän kuin urheilijoiden palautusravinne. Sen sisältämät ravinteet, proteiini, hivenaineet, vitamiinit ja muut bioaktiiviset yhdisteet vahvistavat ja tervehdyttävät koko kehoa. Actiwhey, aktivoitu heraproteiinijauhe, on lisäaineeton suomalainen tuote, jossa on mieto miellyttävä maku.

Hera on maidon osa, joka erottuu nesteenä juuston ja jogurtin valmistuksessa. Heraproteiinijauhe valmistetaan herasta, joka suodatetaan, tiivistetään ja kuivataan. Näin syntynyt makea hera ultrasuodatetaan, konsentroidaan ja lopuksi kuivataan. Heraproteiini on proteiinin eli valkuaisaineen parhaimpia lähteitä, koska se sisältää paljon elimistölle hyödyllisiä rikkipitoisia aminohappoja, kuten tryptofaania sekä valiinia, leusiinia ja isoleusiinia sekä muita mikroravinteita.

Urheilijat ovat käyttäneet heraproteiinia palautusravinteena. Heraproteiinitiiviste sisältää yleensä 70−80 % proteiinia, 10 % laktoosia, alle 5 % rasvaa, hivenaineita, vitamiineja ja muita bioaktiivisia yhdisteitä. Biomedin Actiwhey on vähälaktoosinen ja sisältää vain n. 0,4 % laktoosia.

Näyttökuva 2016-01-19 kello 12.23.44

Myynnissä on erilaisia heraproteiinivalmisteita, joiden laatuun vaikuttaa eniten niiden valmistustapa. Jos proteiineja käsitellään liikaa, niiden rakenne muuttuu ja sen myötä laatu ja bioaktiivisuus heikkenevät. Siksi onkin tärkeää käyttää valmistusprosessissa aktivoitua heraproteiinia, jonka hyödylliset ominaisuudet moninkertaistuvat tavalliseen heraproteiiniin verrattuna.

Tavallisellakin heraproteiinilla, jota ei ole aktivoitu, on kohtalaisesti terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Heraproteiinit:

 • imeytyvät tehokkaasti
 • sisältävät elimistölle välttämättömiä aminohappoja
 • sisältävät runsaasti sellaisia aminohappoja, jotka edistävät lihasten kasvua ja kehitystä
 • sulavat nopeasti ja auttavat ruoansulatusta
 • pystyvät säätelemään solujen kasvua ja fysiologisia tapahtumia
 • Heraproteiinista muodostuu hajoamisessa peptidejä, jotka kykenevät imeytyessään reagoimaan solujen kanssa
 • Aktivoitu suomalainen heraproteiinivalmiste ehkäisee hapetusstressiä

Aktivoidussa heraproteiinissa, eli Actiwheyssa on paljon enemmän tehokkaita antioksidatiivisesti vaikuttavia aineita kuin aktivoimattomassa. Se on erinomainen välttämättömien aminohappojen lähde, 100 grammaa sisältää noin 22 g. aminohappoja.

Aktivoitu heraproteiini lisää myös jonkin verran hivenaineiden ja vitamiinien saantia, kuten kalsiumin (6,4 % päivän tarpeesta), B-vitamiinien (riboflaviinia 10 % päivän tarpeesta) ja magnesiumin (3,4 % päivän tarpeesta).

ACTIWHEY ja mikrokapselien esittely YLEINEN 2_copy

Mitä hyötyä on heraproteiinin aktivoinnista?

Kun heraproteiini aktivoidaan, sen luonnollinen, elimistön hapettumista ehkäisevä toiminta moninkertaistuu. Kehossa jatkuvasti tapahtuva hapetusstressi aiheuttaa suurimman osan nykyisistä rappeutumissairauksista. Aktivoidun heraproteiinin sisältämät tiolit ovat rikkiyhdisteitä, jotka suojaavat elimistöä hapetusstressiltä. Ravintovalmisteista tioleita on eniten juuri aktivoidussa heraproteiinivalmisteessa, joka tehdään patentoidulla suomalaisella menetelmällä.

Aktivoidun heraproteiinin sisältämät SH-ryhmät:

 • tekevät vaarattomaksi mikrobisia ja kasviperäisiä myrkkyjä kehosta
 • sitovat elimistön vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat hapetusstressiä ja matala-asteista kroonista tulehdusta
 • neutraloivat asetaldehydia ja akrylamidia
 • estävät ruoka-aineiden tummumisen, jossa tuhoutuu keholle välttämätöntä aminohappoa, lysiiniä; tummuminen (ruskettuminen) tuottaa aineita, jotka vähitellen rappeuttavat kehoa
 • edistävät ruoansulatusta
 • kiihdyttävät kehon omaa glutationin tuotantoa; glutationi on tärkeä antioksidantti
 • sitovat ja poistavat kehosta raskasmetalleja sekä elohopeaa, kadmiumia, lyijyä, arseenia, kobolttia ja seleeniä
 • Heraperäinen laktoferriini ja laktoperoksidaasi tehostavat raudan imeytymistä eivätkä aiheuta ummetusta imeväisikäisille. Bakteerikasvua estävä laktoferriini mahdollisesti sisältää laktoferrisiiniä, joka saattaa kontrolloida ruoansulatuskanavan happamuusolosuhteita. Se saattaa estää sairaalloisten suolistobakteerien kasvua. Eräissä aasialaisissa maissa imeväisikäisille lapsille tarkoitetun heraproteiinivalmisteen sisältämää laktoferriiniä pidetään merkittävänä aineena, joka muuttaa elimistön luonnollisen puolustusmekanismin toimintaa sekä kehittää vastustuskykyä.

Onko lisäproteiinivalmisteiden käytössä vaaroja?

Lisäproteiinit ovat pääsääntöisesti vaarattomia, jos noudatetaan annettuja suosituksia. Lihaskuntoa harrastavien proteiinin tarve voi nousta tasolle 1,6–2 g/kg/vuorokausi. Jos lihasrasitus on säännöllisesti selvästi pienempää, tämän tason proteiinin saanti on ilmeisesti liikaa.

Ihmisen fysiologinen proteiinin tarve on selvästi alle gramma ihmisen painokiloa kohti, eli esimerkiksi 70-kiloinen ihminen pärjää noin 70 grammalla tai alle proteiinia vuorokaudessa. Jos proteiinien saanti ylittää selvästi suosituksen (yli 25 % energiasta tai 1,5 g/kg), ruokavalio luokitellaan runsasproteiiniseksi. Sellainen ruokavalio rasittaa maksaa ja munuaisia.

Kaikki normaalin proteiinisynteesin yli jäävät aminohapot maksan täytyy hapettaa tai muuttaa glukoosiksi ja rasvaksi. Jatkuva ylenmääräinen proteiinien nauttiminen voi johtaa säätelymekanismien pettämiseen. Runsasproteiiniset ruokavaliot eivät useinkaan ole tarpeen. Pitkään käytettyinä niistä ei ole hyötyä, ja ne saattavat olla haitallisia.

Kun terveellä aikuisella jatkuva runsas, erityisesti eläinproteiinien saanti ylittää tarpeen rajan, albumiinia alkaa erittyä lisää virtsaan. Veriplasman proteiineista suurin osa on albumiinia ja virtsaan erittynyt proteiini on lähes yksinomaan albumiinia. Joissakin tilanteissa, etenkin diabeteksen tai verenpainetaudin yhteydessä, jo paljon pienemmät määrät osoittavat, että munuainen ei voi hyvin. Munuaisten veren virtauksen lisääntyminen auttaa munuaisia selviytymään lisääntyneestä urean ja typen erityksestä. On mahdollista, että tilanteen jatkuessa munuaisten toiminta saattaa heiketä.

Runsasproteiininen ruokavalio lisää myös typen eritystä suoleen, jolloin typpeä käsittelevien bakteerien määrä lisääntyy. Bakteerit puolestaan saattavat osallistua ohutsuolen seinämän soluille haitallisten aineenvaihduntatuotteiden muodostamiseen, mikä on mahdollinen selitys paksunsuolensyövän ja punaisen lihan käytön välillä. Imeydyttyään proteiinit kulkevat vapaina porttilaskimosta maksaan ja muihin kudoksiin.

Glutationi turvaa terveyttä

Heraproteiinin aktivointi kiihdyttää kehon oman glutationin tuotantoa. Glutationi on solunsisäisen antioksidanttijärjestelmän tärkeä lisäravinne. Sitä tulisi aina olla elimistössä riittävästi, koska hapetusstressireaktiot vaarantavat solujen rakenteita. Sairastumisen taustalla on lukuisia syitä siihen, miksi elimistöä hapettavat reaktiot käynnistyvät. Jos elimistössä on hyvä glutationivarasto, terveys on turvatumpi.

Alentuvat glutationitaseet

Glutationi ja alfalipoiinihappo ovat sisäisiä antioksidantteja. Ihmisessä glutationitasot vähenevät iän myötä suunnilleen 3−4 % vuosikymmenessä. Loppuelämän pituinen väheneminen alkaa noin 20 vuoden iässä. Matalat tasot yhdistetään lukuisiin terveysongelmiin kuten diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin, niveltulehduksiin, harmaakaihiin ja moniin muihin terveysongelmiin.

Elimistön kyky tuottaa glutationia riippuu siitä, onko elimistössä riittävästi kysteiiniä. Tätä rikkipitoista aminohappoa pidetään elimistölle tärkeänä ja välttämättömänä. Glutationin tuotantoa voidaan tehostaa antamalla alfalipoiinihappoa ravintolisänä tai/ja syömällä päivittäin aktivoitua heraproteiinivalmistetta.

Actiwhey on myynnissä luontaistuotekaupoissa ja verkkokaupoissa.


Biomed Oy on vuodesta 1982 alkaen kehittänyt ja valmistanut ravitsemushoitoihin soveltuvia ravintolisiä ja erikoisvalmisteita. Biomedin toimintaperiaatteena on pitkäjänteinen yhteistyö eri tutkimuslaitosten, yliopistojen ja käytännön lääkäreiden kanssa sekä eri alojen tietotaidon hyödyntäminen tuotteiden kehittämisessä.

biomed-logo-2013

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
VIIKONLOPUN DIILI: Kaikki kirjat Hidasta elämää -puodissa -25%
Katso kirjavalikoima
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image