Riippuvuus onnesta

 

Haluan selventää yhden asian ennen, kuin etenet pitemmälle: kirjoitukseni ovat yksinkertaisesti omia pohdintojani. En koe niiden olevan faktaa tai fiktiota. En pyri opettamaan ketään. Olen iloinen jos kirjoituksistani on apua toisten elämänpolulla, mutta en tavoittele sitä – se ei ole kirjoituksieni päätarkoitus.
Jos kuitenkin haluat keskustella kanssani enemmän, voit lähettää minulle sähköpostia: SGlassar(at)gmail.com. Vastaan mielelläni kysymyksiin ja pohdintoihin.

Monet meistä ovat riippuvaisia hyvän olon tunteesta. Kohdatessamme sen vastakohtaa, mielipahaa, pyrimme keksimään ratkaisuja miten löytää sitä valoisampaa puolta elämästä, onnellisuutta. Emme halua päästää siitä irti.

Saatamme onnellisinakin aikoina miettiä: ”Mitä jos tämä loppuukin pian? Mitä sitten teen? En halua tämän loppuvan, haluan tätä lisää, enemmän, voimakkaammin, syvemmin!” Mielihyvää. Onnellisenakin aikana saatamme etsiä keinoa parempaan oloilaan ja stressata siitä.

Kerron salaisuuden miten päästä onnelliseen tunnetilaan: tee sitä, mikä saa sinut onnelliseksi nyt, ajattele asioita, missä olet onnistunut, pakota itsesi nauramaan ja liikuta kroppaasi, kuin olisit voittanut lotossa. Varma keino – teot luovat tunteita. Voin kertoa myös keinon mielipahaan, tosin tämä ei ole salaisuus: keksi tekeminen mikä saa sinut onnelliseksi, mutta älä tee sitä, kääriydy kasaan ja laske leuka rintaan, ajattele kaikkia asioita missä olet epäonnistunut ja hauku itseäsi. Naurettavat ohjeet, mutta moniko meistä tekee edellä mainittuja asioita päivittäin? Sisäinen dialogimme on usein järjetöntä, saatamme haukkua itseämme raaemmin, kuin kehtaisimme ääneen sanoa.

Koen tärkeäksi harjaannuttaa oman sisäisen dialogin mahdollisimman positiiviseksi. Käyttää negatiivisia ajatuksia muistutuksina positiivisuudesta. Suurin osa meistä tuskin tulee elämään elämää missä tuo sisäinen dialogi on kokonaan sammunut. Eikä kukaan meistä tule elämään elämää mikä on pelkkää positiivisuutta ja onnellisuutta.

Vaikka onnellisuus tuntuukin hyvältä, niin astumme loukkuun tavoitellessamme sitä. Onnellisuus on tavallaan illuusio. Keksimme syitä olla onnellisia: ”sain X, joten nyt voin olla onnellinen. Y -joukkue voitti, nyt olen onnellinen. Saavutin tavoitteeni, voin olla onnellinen.” Koko elämämme on yhtä mielihyvän tavoittelua. Lapsia katsoessa huomaamme, että syvin olemuksemme on jo valmiiksi positiivinen, huoleton ja onnea täynnä. Mutta esitämme, ettei näin oikeasti olisi. Että elämä olisi rankkaa ja raskasta, että täytyisi tehdä reilusti töitä ja ottaa asioita vakavissaan!

Ratkaisu on antaa hyvien ja huonojen hetkien tulla – ja mennä. Hyväksyä ne ja olla tarraamatta niihin kiinni. Muistaa, että kaikki tunteet ja kokemukset ovat ohimeneviä. Yhden hetken ne ovat osa elämäämme, toisen ei. Kaikki jatkaa kulkuaan.

🌞 Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! ⭐️ Voimassa 31.7. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image