Kookoskaakao

Kylmillä talvikeleillä kuuma kaakao maistuu ihanalta! Tässä resepti hieman erikoisempaan kaakaoversioon, jota itse höystin myös ceyloninn kanelilla. Lisäsin joukkoon myös ison teelusikallisen kookosöljyä, joka antaa taatusti lisäbuustia talvipäivään!

Reseptin ainesten määriä kannattaa säädellä omien mieltymystensä mukaan. Mantelit/pähkinät voit esim korvata laittamalla vain enemmän hampun siemeniä. Myös esim reishijauheen lisääminen joukkoon antaa lisää positiivisia terveysvaikutuksia ja ennenkaikkea syvyyttä makuun. Kahvia rakastaville yhden espresso shotin lisääminen joukkoon voi toimia myös hyvin. Mitään varsinaista makeuttajaa tässä reseptissä ei kaakaolle nyt ole. Jos (maistamisen jälkeen) kaipaat makuun lisää makeutta, niin lucumajauhe on ehdotin ykkönen, mutta myös intiaanisokeri, tilkka hunajaa tai agavesiirappi toimii varmasti.

kaakao

Kookoskaakao (2 annosta)

3 – 4 dl vahvaa rooibos teetä (itse käytin maustettua roooibosta: mansikka ja kerma)

2 tl kookosöljyä (voi laittaa enemmänkin)

1 dl paksua kookoskermaa

1 rkl raakakaakaojauhetta

2 rkl kuorittuja hampun siemeniä

2 rkl manteleita tai hasselpähkinöitä – tai molempia

1 tl kanelia

Laita rooibos tee hautumaan kiehuvaan veteen. Lisää blenderiin loput aineett (voit sekoittaa myös tehosekoittimella) ja anna sekoittua tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kuuma tee, pyöräytä nopeasti blenderissä, kaada kuppeihin ja nauti!

Vinkki! Minttukaakaon saat lisäämällä joukkoon tuoretta minttua, minttuhyytelöä tms

Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image