Miehellä on liian pieni… ego

Jokainen nainen on joutunut joskus kokemaan miehen egon pienuuden, varsinkin parisuhteessa. Naisen ego on terveellä tavalla miehen egoa isompi. Se ei tarkoita sitä, että iso ego Naisella olisi esimerkiksi ylimielisyyttä.

Naisen feminiini ja runsas energia näkyy positiivisesti naisen persoonassa, egossa ja sen rakenteessa; nainen pystyy käsittelemään ja tuntemaan asioita paljon laaja-alaisemmin. Naisella ei ole niin suurta tarvetta puolustautua, koska persoonassa on paljon enemmän pinta-alaa ottaa asioita vastaan. Miehelle tämä kaikki on puolestaan hämmentävää ja pelottavaa. Miehen ego ja sen energia, pienenä ja haavoittuvana, aiheuttaakin usein monenlaista vaivaa pari- ja ihmissuhteissa. Nainen voikin parhaimmillaan olla miehen hellä ja ymmärtäväinen opas, joka auttaa hyväksymään pikku-egon oikut.

Koska minun ja muidenkin miesten ego on niin pieni, sitä usein ensiksi puolustaa: Egomme on haavoittuva, joten aina, kun mies kokee pienenkin uhan ympärillään tai asian, jota ei ymmärrä, ego hyökkää tai puolustautuu.

Tämä taipumus hyökkäämiseen ja puolustautumiseen on se asia, jonka kanssa itse olen joutunut tekemään eniten töitä. Olen onnekas siinä mielessä, että vierelläni on edelleen ymmärtäväinen vaimo, joka on jaksanut omalla tavallaan kannustaa minuakin tutkimaan sisintäni. Toinen suuri kiitos kuuluu Tommi Kujalalle, jonka henkisessä opastuksessa olen saanut näitäkin asioita oppia, joista nyt kirjoitan.

Miehen egon pienuus tarkoittaa usein sitä, että ”pystymme kaikkeen” ja se ei voisi olla kauempana totuudesta. Lisäksi mies ajautuu usein esittämään, että tietää kaiken, osaa kaiken, jaksaa kaiken, jne. Se on se rooli, johon moni mies on tietämättään kasvanut ja jumiutunut.

Siksi niitä ajo-ohjeitakin on niin jumalattoman vaikea kysyä, kun ei ego anna periksi! Mieluumminhan sitä ajaa vaikka mereen, kuin myöntäisi, että ei tiedä.

Lopulta, koska miehinen egomme on niin pieni, on meidän erittäin vaikea olla heikko, herkkä ja tunteikas. Näiden asioiden opettaminen miehelle on yksi asia, jossa Nainen voi omalla herkkyydellään meitä miehiä auttaa.

Kun siis seuraavan kerran huomaat miehen yhtä-äkkiä hyökkäävän verbaalisesti tai puolustautuvan, kyseessä on vain egon pienuudesta johtuva reaktio. Silloin tarvitaan toista tapaa lähestyä asiaa, paljon myötätuntoa, lisää aikaa sekä ymmärrystä.

Onkin sanottu, että se mitä et ymmärrä, pelottaa ja miehillä tästä johtuva pelko on läsnä joka päivä.

Auta siis miestä(si) mäessä.