Vakaalla maalla: Näin valitset itsellesi parhaan elämän

Unohdetaan toviksi ihmisen perustarpeet. Unohdetaan fysiologiset tarpeet ja turvallisuuden tarpeet.

Voin valita, onko minulla kaikki, mitä tarvitsen vai ei mitään siitä.

Sillä voin valita, mitä tarvitsen.

Voin valita, tarvitsenko tämän työn, tuon auton, nämä vaatteet, juuri tuon ruoka-annoksen, sen illalla tulevan viihdeohjelman; television, joka sen minulle toistaa.


Voin valita tarvitsenko massiivisen hauiksen, uskomattoman juoksukunnon, asuntolainan, hetken kuuluisuutta, mainetta, mammonaa ja valtaa. Tarvitsenko ensi perjantaina kaatokännin. Tarvitsenko elämääni sen ihmisen, joka aina pahoittaa mieleni.

Tarvitsenko tietyn tutkinnon tai useamman, luonnottoman valkeana säihkyvän hymyn, pelkoni peittävän tuoksupilven, parhaat superfoodit, ylihinnoitellun valmennuskurssin, maailman parhaiten brändätyn tietokoneen ja puolison, josta muut sanovat vau.

Voin valita tarvitsenko sen, mistä muut sanovat vau, vai en mitään siitä, tai ehkä osan. Voin valita, onko muiden vau minun vauni. Voin valita, uskonko egoni sanaa siitä, että aina huomenna kaikki on paremmin, jos vain himoitsen tarpeeksi kauan jotakin. Aina huomenna – ei koskaan tänään.

Voin valita elänkö eilisessä, huomisessa vai tässä ja nyt. Onko minulla kaikki nyt vai huomenna. Oliko minulla kaikki eilen eikä koskaan enää. Annanko kaikkeni huomenna vai nyt.

Voin valita olenko ystävällinen, empaattinen, humaani, hymyilenkö. Tai voin valita olla kaikkea muuta. Se valinta määrää, mitä saan. Jotta saan, mitä tarvitsen, minun on valittava sellaista, joka johtaa siihen, että sen saa. Jos en jaa ystävyyttä, voinko sellaista saadakaan. Entä iloa ja vapautta? Toisin valitessani en voi ainakaan olettaa sitä saavani.

Voin valita uskonko elämäni nuotiksi sitä, mitä roskalehti toitottaa. Tai voin valita, että uskon omaa sisintäni. Voin valita seuraavani trendiä tai voin valita seuraavani sydäntäni. Voin valita uskonko mitään tässä kirjoitettua.

Kaiken voit valita, joten onko sinulla kaikki, mitä tarvitset vai ei mitään siitä?