Enemmän vai parempaa?

arto_artikkeli

Politiikan, elinkeinoelämän ja median huomion keskipisteenä on määrällinen lisääminen. Millainen olisi se maailma, jossa tavoiteltaisiin ensisijaisesti laadullista parantamista? Laajentuisiko kuluttamiskeskeiseksi kutistunut kokemusmaailmamme suurempaan ja enemmän merkitystä elämälle antavaan kehykseen?

Pitäisikö pysähtyä ja pyrkiä määrittelemään, millä keinoin löytyy tähän käsillä olevaan hetkeen entistä täydempi tarkoitus? Onko niin, että määrään keskittyminen tukahduttaa, lisää riittämättömyyden kokemuksia ja tuo ainutkertaisten hetkien ohielämistä elämään? Juoksemme kovempaa ja kovempaa silti saavuttamatta sitä jotakin?

Elämä on mahdollista vain nyt. Nyt-hetken merkityksen kadotessa häviää elämältä tarkoitus? Jos onnellisuus ei ole ensisijaisesti vermeisiin, värmeisiin ja härpäkkeisiin kytköksissä niin eikö huomion keskipisteessä pitäisi olla nykyistä enemmän laadullinen parantaminen?

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! Tarjous voimassa 31.5. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image