Kahden maailman rajalla: Muutos on antautumista itselleen

Lapsen kasvua nuoreksi ja aikuiseksi on kiehtovaa seurata. Jokainen päivä avaa uuden terälehden, jonka kauneutta saa ihailla. Hurjimmat muutokset tapahtuvat ensimmäisten ikävuosien aikana ja murrosikäisenä. Elämäni suurin rikkaus on ollut se kun olen saanut seurata tyttäreni ja poikani kasvua aikuiseksi.

Vaan kehitymme me aikuisetkin. Ikääntyminen on osoittautunut minulle yllättäen hyvin kauniiksi kokemukseksi. Olen koko ajan läheisempi itselleni ja tärkeimmät ihmissuhteeni saavat uutta syvyyttä. En kaahota enää eteenpäin, osaan odottaa. Ihminen herkistyy tutkimusten mukaan vanhetessaan ja se tuo lisää hohtoa palettiimme. Koska mielen mustavalkoisuus alkaa antaa periksi harmaan sävyille samaan aikaan, tulee meistä myös anteeksiantavampia. Samaan aikaan kun kehomme pehmenee, tulee siis myös mielestämme hellempi maailmaa ja muita ihmisiä kohtaan. Myös kipuun voi vanhetessaan oppia suhtautumaan uudella tavalla. Enää ei kysy miksi minä, vaan miksipä en juuri minä?

Ihmisen elämänkriisejä on kautta aikojen lääkitty ja terapoitu monin tavoin. Suuri osa ihmisten henkisestä kivuista on kuitenkin hoidettavissa muilla tavoin. Elämänkriisit, ihmissuhdehaasteet ja kasvukivut jalostuvat paremmaksi itsetuntemukseksi kun niitä jakaa muiden kanssa, lukee hoitavaa kirjallisuutta ja kuuntelee hyväilevää musiikkia. Antautuu hetkelle, tuntee tunteitansa ja viettää aikaa ihmisten seurassa, joiden kanssa on hyvä olla.

Tule siis itsellesi läheiseksi ja antaudu elämällesi. Se tapahtuu elämällä itsesi todeksi. Kysymällä: Mitä varten minä olen täällä?  Olenko minä koko potentiaalini kokoinen? Mikä on minun tarkoitukseni? Uskallanko ottaa kaikki elämältä saamani lahjani käyttööni? Muista: Jos tunnet vetoa johonkin asiaa, olet todennäköisesti siinä myös hyvä. Olet aarresaari, mahdollisuuksia täynnä.

Marika kouluttaa Studio Dantianissa Helsingin Arabianrannassa
Marikan seuraava eroseminaari alkaa 5.11.Helsingissä.

Marikalta voi tilata myös yksityistä kasvuvalmennusta ja keskusteluaikoja eroprosessointiin Lisätietoa kaikista: http://www.uudenelamanvarit.fi/

 

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image