Energian ihme: Kurkistus Auraan

Sain kouraani mielenkiintoisen kirjan: Aura – Elämä on Energiaa. Maija Bäckman on ottanut kopin ilmassa leijuneista pyynnöistä kirjoittaa kirja aurojen olemuksesta ja energioista selvällä suomen kielellä. Hienoa!

Rehellinen teos Elämän luonteesta

Itsekin tätä herkkää energiatyötä tekevänä (En ole edelleenkään Fortumin tai Nesteen hommissa…) arvostan suuresti Maijan rehellistä ja monipuolista näkökulmaa energioihin ja elämään, jossa virheetkin ovat osa matkaa. Kirja ei ole Aurojen “raamattu” vaan ennemminkin oivallinen työkalu oman aistimisen ja aurojen oivaltamisen tueksi. Energia on meissä kaikissa ja niin ovat auratkin: Aura on energiakeho aistittavassa muodossa. Ei siis pelkästään silmin nähtävässä vaan muillakin tavoin havaittavassa muodossa. Kirja avaa hienosti sitä, kuinka aura muuttuu jatkuvasti ja kuinka siihen vaikuttavat niin ympärillämme olevat energiat kuin sisäinen tilammekin. Aurassa on useita kerroksia, joiden tilaan voimme vaikuttaa. Kaikki auran elementit ovat yhtä todellisia kuin fyysinenkin kehomme. Mielestäni jopa todellisempia.

Menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus

Auraan on tallentuneena menneen ajan tapahtumat ja tunteet eli kaikki se, mikä on vaikuttanut siihen mitä olemme tänään. Samoin siinä näkyy kaikki se, mikä meihin vaikuttaa juuri tällä hetkellä, olipa se sitten ulkoa tulevaa ympäristön energiaa tai sisällämme jylläävää tunnemyrskyä. Ja aivan yhtälailla siellä näkyy se, mihin kohdistamme energiaamme tulevaisuudessa, juuri se mihin huomiomme on suunnattu ja mitä tavoittelemme tulevaisuudeltamme. Aura on siis hyvin kokonaisvaltainen elämän ja hyvinvoinnin mittari.

Mitä Aura sitten kertoo?

Aura kertoo persoonallisuudestamme, ajatuksistamme, tunteistamme ja terveydentilastamme. Itse asiassa Auramme kertoo meistä ihan kaiken. Se kertoo myös toisiin kohdistetuista tunteistamme, nekin heijastuvat meihin itseemme. Se kertoo myös siitä miten ympäröivät tunteet vaikuttavat meihin. Me kaikki varmastikin muistamme tilanteita, joissa voimakas energia on “tullut silmille” tai ahdistanut meitä, samoin kuin tilanteita, jotka ovat nostaneet meitä. Eri asia onkin sitten että osaammeko nähdä tai tulkita näkemämme oikein ja osaammeko ylipäätään “katsella” auraa? Onneksi se on opittavissa oleva taito ja siihenkin kirja antaa oivallisia vinkkejä.

Miten auraa katsellaan?

Kun oppilas on valmis, tarjoaa maailmankaikkeus oppejaan ja tuo paikalle opettajan. Tämä pätee myös aurojen katselun oppimiseen. Lähtökohta auratyöskentelylle on kyky meditoida eli kyky hiljentyä kuuntelemaan sisäistä ääntään. Itse katseluakaan ei voi tehdä väkisin suorittamalla vaan sopivasti irtipäästämällä, aivan kuten meditointi tapahtuu. Katselutapoja on monia, tässä yksi vinkki: Valitse taustaksi tasainen seinä tai muu suurempi pinta, vaalea seinä on hyvä tausta. Kohdista katseesi kohteen keskellä olevaan pisteeseen ja pidä katseesi paikallaan, älä räpäytä silmiäsi. Kun katseesi on kohdistettuna keskellä olevaan pisteeseen rennosti ja tuijottamatta, silmiesi reuna-alueet piirtävät hahmon ympärille hohtavan, hahmoa mukailevan halon eli hehkun. Siinä se on, aurasi ensimmäinen kerros. Vaihtoehtoinen tapa on katsoa samalla tavalla, “laiskasti” kohteen ohi, jolloin aura tulee myös havaittavaksi. Näin harjoittelemalla alat nähdä auroja kun olet muuten siihen valmis.

Tietoisuus kasvaa Aurojen näkemiskyvyn mukana

Samalla kun aurojen näkeminen avautuu, avautuu myös kokonaan uusi ulottuvuus ymmärryksessä. Alat hahmottamaan asiat eri tavalla eli asiat ja ihmiset alkavat näyttämään erilaisilta. Syntyy tavallaan uusi, rehellinen ulottuvuus energian muodossa ja opit lukemaan elämää energiana ja sen virtauksena. Tämä viisaus on myös kvanttifyysistä eli se reagoi ilman viivettä etäisyydestä riippumatta.

Energiakehot eli auran kerrokset

Maija kuvailee kirjassaan myös kattavasti chakra järjestelmämme, myös seitsemän päächakran lisäksi olemassa olevat lukuisat pienemmät chakrat. Ja koska värit liittyvät olennaisesti chakroihimme ja niiden viesteihin, Maija avaa myös värien merkityksiä hyvin kattavasti. Samat värit esiintyvät aurassamme ja merkitykset kulkevat käsikädessä chakrajärjestelmämme värien kanssa. Kuten päächakrojakin, on aurojen pääkerroksia eli energiakehoja myös seitsemän ja Maija kuvaa kirjassaan näiden rakenteet ja merkitykset varsin kattavasti. Itse asiassa kyseessä on erittäin kattava kuvaus kokonaisuudesta, jonka merkitystä maailma vasta opettelee ymmärtämään. Hienosti koottu, Maija!

Elämä on energiaa

Aura – Elämä on Energiaa on hieno kirja elämästä ja sen suuremmista ulottuvuuksista, ei siis pelkästään auroista ja niiden näkemisestä. Maija kertoo omista kokemuksistaan ja oivalluksistaan ja ainakin minulle Maijan kertoma resonoi hyvin. Se on myös melkoinen tietokirja ja tämän kirjan jälkeen on helpompi jatkaa oppimista tekemällä ja kokemalla. Lyhyesti sanottuna: Omaa elämää tietoisesti elämällä ja aistimalla.    Kiitos, Maija.

Loppuun rohkaisuksi meille kaikille:

“Ole vain ihan oma itsesi sillä kaikki muut ovat jo käytössä.”