Resepti: Keväinen Kukkakaalikeitto

Kevät on otollista aikaa mielen ja kehon puhdistukseen. Keinoja löytyy monenlaisia, mutta oman ruokavalion siivous on varmasti se helppoin tapa puhdistaa kehoa sisältä päin. Helppo tapa keventään oloa ja antaa suolistolle lepoa on lisätä ruokavalioon reilusti helposti sulavia kasviksia ja minimoida puolestaan lihan ja maitotuotteiden käyttö. Myös ruoan huolelliseen pureskeluun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Hyviä proteiinin lähteitä ”kevätsiivouksen” aikana on vaalea kala, sienet, pähkinät ja siemenet. Kaikki sokeri ja valkojauhotuotteet kannattaa jättää pois ja korvata ne vaikka marjoilla, hedelmillä ja vihannesmehuilla.  Jo parin viikon ruokavalioremontti tuntuu ja näkyy. Olo on taatusti virkeämpi ja olemus kirkastuu. Kun lisäät kasvisten määrää vähintään puoleen kg/päivä, huomaat taatusti eron myös vatsasi toiminnassa.

Tässä kevään kunniaksi maukas, antioksidanttinen kukkakaalikeitto!

Kukkakaalikeitto

1 l vettä

1 tl ruususuolaa

500 g kukkakaalia

400 g kesäkurpitsaa

100 g purjoa

4 kynttä valkosipulia

ripaus valkopippuria

30 g voita

50 – 100 g koskenlaskijaa (voi hyvin jättää myös pois)

Kiehauta suola ja vesi. Lisää kasvikset ja hauduta ne kattilassa hiljalleen kypäsiksi. Seseuta ainekset tehosekoittimella, mausta pippurilla ja lisää lopuksi nokare voita. Tarkasta suola, sekä keiton koostumus ja pehmennä keiton makua halutessasi vielä koskenlaskijajuustolla. Nauti ajan kanssa, kiirehtimättä.