Kilpailu: Kerro meille oma suosikkiyrttisi

KILPAILU ON RATKENNUT

Onnea voittajille!

  • Muusa Salminen, Helsinki
  • Pentti Käpyaho, Valkeakoski
  • Mari Viitanen, Lautiosaari

Kotimainen luonto tarjoaa juuri nyt parastaan eli kotipihalla ja luonnossa kasvavia herkkuja kuten nokkosta, voikukkaa ja väinönputkea. Toukokuu onkin villiruoan paras sesonki ja sen inspiroimana päätimme käynnistää kuukausikilpailun, jonka vastauksen sinä päätät:

Mikä on sinun oma suosikkiyrttisi?

Kotimaisten tuoreiden villiyrttien lisäksi monen ostoskorissa tuoksuva ympäri vuoden tutut yrtit kuten valkosipuli, salvia ja kumina. Ateriat viimeistellään maistuvilla tuontiyrteillä kuten basilika, korianteri tai anis? Superfoodien myötä olemme päässeet tutustumaan myös eksoottisempiin yrtteihin kuten schisandra, brahmi, ruusujuuri ja ashwagandha.

Valitse rauhassa oma yrttisuosikkisi ja lähetä vastauksesi meille lyhyen perustelun kera sähköpostilla osallistu@hidastaelamaa.fi Muista liittää mukaan nimesi ja postiosoitteesi. Vastausaikaa on 30.5.2014 saakka.

Järjestämme kilpailun yhdessä FourSigmaFoodsin kanssa. Heidän yrttipohjaiset uutuustuotteensa ovat juuri tulleet markkinoille ja palkintona arvotaankin kaikkien vastanneiden kesken tuhdit paketit yrttejä:

1) Puolen vuoden yrtit (arvo 180€)

2) Kolmen kuukauden yrtit (arvo 90€)

3) Kuukauden yrtit (arvo 30€)

Palkinnot koostuvat seuraavista tuoteboxeista, jotka sisältävät annospusseihin pakattuja yrttisekoituksia.

Sport Herbs

* Makuelämys luonnollisesta energiaboosterista ennen urheilua tai urheilun aikana. Sport Herbs auttaa kehon omien energiavarastojen hyödyntämistä entistä paremmin ja siten mahdollistaa energisyyden kun muut jo hyytyvät. Nämä 10 yrttisekoituspussia auttavat tasaisen ja pitkäkestoisen energian synnyttämisessä.

Pussissa olevat Schisandra, Rhodiola ja Eleuthero tukevat kokonaisvaltaisesti kehon omassa energian lisäämisessä.

– Schisandra toimii verenkierron ja hapenottokyvyn parantamisessa ja siten staminassa

– Rhodiola Rosea (roseroot, artic root, pohjolan ginseng, ruusujuuri): shamaanit ja alkuperäiskansat ovat käyttäneet sitä perinteisesti Lapissa edistääkseen suorituskykyä ja lihaskasvua.

– Eleuthero parantaa staminaa

Mind Herbs

* Mind Herbs on avuksi stressistä kärsivälle ja keskittymiskykyä haluavalle. Suosittelemmekin sitä nautittavaksi esimerkiksi ennen kokousta, haastattelua, puhetta tai tenttiä. Yrttisekoituksella tuetaan rauhallista ja keskittynyttä oloa.

– Gotu Kola on pikkukasvi, joka kasvaa kosteilla alueilla. Gotu Kola lisää pienverenkiertoa aivoissa ja auttaa siten mielen rauhoittamisessa, stressin poistamisessa ja keskittymiskyvyssä. Gotu Kolaa on perinteisesti käytetty Intiassa ajattelun ja mielen kirkastajana

– Eleuthero eli Siberian ginseng auttaa oppimiskyvyssä

– Luonnollisesti kasvatatulla gojilla on zeaxanthinia ja luteiinia, jotka tukevat silmien toimintaa

– Ashwagandhaa on perinteisesti käytetty pienissä määrin mielen rauhoittajana

* Tuote-esittelyt FourSigmaFoodin omasta esitteestä