Esittelyssä keskiviikkokolumnisti Jukka Suuniitty

Vuoden 2013 alusta saimme mukaan uuden keskiviikko-kolumnistin. Hän on konsultti ja elämäntapakirjoittaja Jukka Suuniitty, jonka elämään kurkistamme seuraavaksi.

Kuka olet, mistä tulet ja minne olet menossa?

Olen elämänsä agendaa uusiksi kirjoittava puolimatkalainen, melkeinviiskymppinen mies. Työkseni olen parikymmentä vuotta konsultoinut ja koutsannut ihmisiä erilaisissa organisaatioissa. Elämäni tärkein saavutus on ollut kaksi aikuisuuden kynnykselle noussutta tolkullista nuorta naista, jotka asuvat kanssani joka toinen viikko.

”En ole menossa minnekään, ei missään tulee minun luokseni, minun vuokseni.” niinkuin M. Syrjä sanoittaa yhtä suomipopin merkkiteosta 😉 Tavoitteeni on olla tässä, elossa ja tietoisena. Joskus onnistun siinä paremmin ja joskus saan siitä loistavia oppimismahdollisuuksia.

Koen olevani toisen elämänpuoliskon kynnyksellä ja juuri nyt tärkeintä on oivaltaa millainen agenda palvelee parhaiten elämääni ja sieluani. Työstän paraikaa välitilinpäätöstä, joka saattaa tulla ulos parin vuoden päästä kirjankin muodossa.

Millainen on tavallinen päiväsi?

Tavallinen päiväni alkaa yleensä herätyksellä kuuden pintaan. Aamunavauksessa vaihtelevasti superterveellistä luonnonjugurttipellavarouhe- mustikkamangotsydeemiä tai kuppi mustaa kahvia hesarin kanssa nautittuna.

Työmatka autolla Nummelasta Helsinkiin taittuu usein kimppakyydissä saman matkan varressa työskentelevän ystävän kanssa. Työpäivä on palavereita, puhelinsoittoja, asiakaskäyntejä sekä näiden analysointia. Usein myös oivalluksia ja johtopäätöksiä, joilla on arvoa asiakkaille. Joko sisäisille tai ulkoisille.

Päivän jälkeen kotiin, ruokaa, nettiä, kuntosalia ja jutustelua lasten tai ystävien kanssa. Painotukset ja ajankäyttö vaihtelevat viikon ja energiatason mukaan. Harrastan myös villasukkaretriittejä kotini lattiaa edestakaisin hiihdellen. Opettelen siis olemaan itsekseni, mitään tekemättä.

Viikonloppuisin leffailua, ulkoilua ja hidastelua yksin ja perheen kanssa. SOME koukuttaa välillä ja pöytälaatikkoon kirjoittaminen.

Kuuntelen Spotifyä randomilla ja ihastelen uusia tuttavuuksia niin artistien, kuin musiikkigenrenkin tasolla.

Miten hidastat arjessa?

En ole mielestäni koskaan ollut erityisen nopea tai kiireinen. Hidastaminen on minussa sisäänrakennettu ominaisuus. Lääkärintarkastuksessakin hidastettuja elintoimintojani on hämmästelty säännöllisesti. =) Tykkään siis olla. Vähän ja vähä-äänisesti.

Mottosi?

Olen, ja miksen olisi?

Millaisia aiheita saamme kolumneissasi tulevaisuudessa lukea?

Arvaan hämmästeleväni kanssanne ajankohtaisia aiheita. Joko omakohtaisia tai ulkoisia. Kansantaloustieteen tutkinto valtsikasta antaa minulle laajan kuvan viitekehyksen ja keski-iän tuoma murrosikä henkilökohtaisen perspektiivin.

Ihmisen suhde itseensä kiinnostaa. Samoin kuin miehen suhde naiseen ja maailmaan ympärillään. Erityisesti murrosiässä olevan aikuisen miehen näkökulmasta katsottuna.

Olen jo jonkin aikaa kirjoittanut ajatuksiani kolumnintapaisiksi teksteiksi ja tunteitani runomuotoon. Luultavasti tulen jatkamaan näitä molempia formaatteja täälläkin. Joskus on mukava tiivistää tunnelmat muutamaan riviin moniulotteisen pyörittämisen sijasta. Mitä pelkistetympi teksti, sen suorempi yhteys sieluun sillä tuntuisi olevan.

Jukan ensimmäinen kolumnin voit lukea täällä.

Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! Tarjous voimassa 31.5. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image