Sydämeni joulu

Huomasin sydämeni hakkaavan tänä aamuna tuhatta ja sataa. Olen unohtanut joulukortit, jotka pitäisi saada postiin parin päivän sisällä. Olen myös unohtanut teettää tyttäreni ripillepääsyn kiitoskortit, konfirmaatio oli jo heinäkuussa. Ja mitä kaikkea muuta olenkaan unohtanut…

Tämän vuoksi sydämeni on ollut tänään stressaantunut. Pysähdyn kuuntelemaan sydäntäni. Tunnen sen laajentuneena, ikään kuin paineen alla olevana punaisena sykkivänä lihasmöykkynä. Sydän on levoton ja uupunut. Ja jos oikein tarkasti pysähdyn kuuntelemaan sydäntäni, mitähän se minulle kertoo?

Saan sisältäni viestin: Hiljennä. Hengitä syvään. Rauhoitu.

Ymmärrän kyllä, joulustressi on sekä ympäristöstäni tarttuvaa että itse kehitetty tapa. Joulumainokset ja kanssaihmisten puheet joulukiireistä tarttuvat ja tuovat sydämeeni lisää paineen tunnetta. Mutta itse kuitenkin olen lopulta vastuussa siitä, mitä ajattelen ja tunnen ja miten sen seurauksena toimin. Mitä kaikkea voisi kuulua joulun viettooni; mikä joulussa on juuri minulle tärkeintä? Mitä itse haluan ja toivon joululta? Tai joulua edeltävältä ajanjaksolta, joka uuvuttaa näin sydäntäni?

Pysähtyessäni saan myös ahaa-elämyksen: sydäntietoisuus! Voisinko tänä jouluna keskittyä entistä enemmän sydämeni arvokkaiden viestien kuunteluun?

Sydäntietoisuuden avulla kykenen paremmin rauhoittamaan myös mieleni ulkopuolisilta hälyiltä ja vaatimuksilta. Sydäntietoisuus tarkoittaa minulle myös uudenlaista yhteyttä muihin; ihmisiin, eläimiin ja luontoon. Tietoisuuteen nousevia aistimuksia ja viestejä, jotka tarkoittavat aina jotakin. Tämän voi saavuttaa vain olemalla tässä hetkessä läsnä, omana aitona itsenään.

”HEART: HEAR, EAR, ART. Voisiko sydämesi olla väline parantaa kuuntelun taidetta?” (Jazz Rasool).

Sydäntietoisuus on nimenomaan lisääntynyttä kuuntelun taitoa, kykyä kuunnella sekä itseään että ympäristöään… <3

 

”Mä sydämeeni Joulun teen ja mieleen hiljaiseen…”

Miten Sinä haluaisit jatkaa tämän tutun laulun sanoja?

 

Sydämellistä Joulun aikaa!

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: