Kierrätysmekkoja alkoi kasvaa puussa

Kerroin aiemmin, miten mekon saa tehtyä puolessa tunnissa vanhasta paidasta. Samalla tyylillä uusia kierrätysmekkoja on taas syntynyt: mummin vanhasta hameesta, vanhoista ja liian suurista mekoista, tilkuista. Ja myönnän: yksi ihan kaupasta ostetusta kankaasta. Kaikkia mekkoja kuitenkin yhdistää tarina, se tekee niistä arvokkaita kantajalleen.

Vihreä mekko on tehty kirpputorilta löytyneestä vanhasta mekosta. Harmaa mekko syntyi mummin vanhasta hameesta. Harmaan mekon ompelu kävi käden käänteessä, sillä hyödynsin hameen pitsireunat, eli käänteitä ei tarvinnut ommella lainkaan.

Raitamekko syntyi Marimekon Tasaraita-tilkuista. Tilkut ovat ylijäämäpaloja, joita jää, kun tehtaalla valmistetaan Tasaraita-vaatteita. Tilkkuja sai ostettua pilkkahinnalla ison säkillisen Marimekon ystävämyynneistä. Mekko on kasattu kuudesta eri palasta – ja väristä (mekko on siis takaa erivärinen).


Ruskea mekko on tehty kierrätyskeskuksesta löytyneestä liivimekosta. Liivissä oli niin paljon kangasta, että siitä tulee helposti toinenkin moinen. Pinkki-ruudullinen kanttinauha löytyi Porvoon sympaattisesta Nappi-Aitasta.

Tämä ”aurinkomekko” on tehty ostetusta Marimekko-kankaasta, ja kaava on Juju-kirjasta. Kangasta kului tähän 3-4-vuotiaan kokoon noin 60 senttiä, joten hinnaksi kanttinauhoineen mekolle tuli alle viisi euroa.

Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! Tarjous voimassa 31.5. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image