Tarina vanhasta vuohipaimenesta valkokankaalla

Suomen suurimmaksi leffafestariksi noussut Rakkautta & Anarkiaa hemmottelee laatuelokuvan ystäviä syyskuussa. 11-päiväinen elokuvajuhla tarjoaa 120 pitkää leffaa ja 80 lyhytelokuvaa. Hidasta elämää -tiimi valitsi ohjelmistosta kolme elokuvaa, jotka se aikoo käydä katsomassa:

Le Quattro Volte (IT)

Michelangelo Frammartinon elokuva vanhasta vuohipaimenesta ja hänen viimeisistä päivistään hiljaisessa calabrialaiskylässä. Leffa valittiin Cannesissa vuoden parhaaksi eurooppalaiseksi elokuvaksi.

Aranda (SF)

Anu Kuivalaisen ohjaama ja käsikirjoittama dokumenttielokuva kertoo merentutkimusalus Arandan päättymättömästä matkasta maailman saastuneimmalla merellä, Itämerellä. Aranda on elokuva ihmisen tiedonhalusta. Utelias ihminen tutkii vaikka yhden ihmisen elinaika ei riitä havaitsemaan meren suurten muutosten suuntaa. Meren aika on toinen kuin ihmisen aika.

Soundbreaker (työnimi Devil´s Lungs – pirun palkeet) (SF)

Kimmo Koskelan ohjaama muotokuva kansainvälisestikin arvostetusta harmonikansoittaja Kimmo Pohjosesta. Persoonallinen muusikko on kehittänyt omaperäisen tavan soittaa instrumenttiaan ja samalla yhdistää esityksiin vahvoja visuaalisia elementtejä.

Katso elokuvan traileri täältä.

Rakkautta & Anarkiaa 2011 -ohjelmisto julkistetaan 2.9.