Näin yritys hidastaa – ja menestyy

Onko sinulla jo oma yritys tai oletko miettinyt oman yrityksen tai toiminimen perustamista? Tässä vinkkejä, miten yrityksellä voi olla menestyvät, hitaat arvot.

1. ASAP kapsahtaa omaan nilkkaan

ASAP viestittää, että jokin on huipputärkeää ja ”mahdollisimman pian”. Ja jos kaikki on huipputärkeää, mikään ei ole. Ja lisäksi kiirehysteriasta koituu turhaa stressiä.

2. Lähetä kaikki viideltä kotiin

Lisätyötunnit eivät ole tarpeen, vaan paremmin tehdyt työtunnit. Jokainen yritys tarvitsee niitä, joilla on elämää työpaikan ulkopuolellakin, niitä, jotka haluavat saada työnsä tehdyksi ennen kuin sukeltavat vapaalle.

3. Hyväksy hidas ja hallittu menestys

Äkkimenestystarinat ovat yleensä pelkkä kaunis tarina. Todellisuudessa menestykseen tarvitaan hidasta prosessia, ajattelua ja pohjustusta. Nopea menestys on yleensä tähdenlento. Kärsivällisyys ja hitaus palkitaan!

4. Sano suosiolla ei

Laita asiat tärkeysjärjestykseen ei-sanan avulla.

5. Lyhennä työlistaa

Pilko pitkä tehtävälista osiin, sillä liian pitkä lista on epämotivoiva ja uuvuttava sekä aiheuttaa syyllisyyttä. Jos tehtävänä on sata asiaa, jaa se kymmenen kohdan lappuihin, ja pidä vain yksi työpöydällä.

6. Mene nukkumaan

Valvomalla muutaman ylimääräisen muka-pakollisen työtunnin takia tuhoat työmoraalisi, luovuutesi ja asennoitumisesi. Väsyneenä on vaikea nähdä uusia reittejä ja mahdollisuuksia, ja olet ärtynyt, jolloin muutkin tulevat huonolle tuulelle.

7. Riittävän hyvä riittää

Useimpiin ongelmiin löytyy arkisen yksinkertainen ratkaisu. Tällainen ongelmanratkaisu ei kerää ihastuneita huudahduksia tai ansaitse Vuoden Nero -titteliä, mutta homma saadaan hoidettua ja voidaan siirtyä seuraavaan. Valitse siis riittävän hyvä, jos sillä saa homman hoidettua.

8. Minimoi palaverit

Yhden tunnin kokouksen pitäminen kymmenelle henkilölle tarkoittaa kymmentä menetettyä työtuntia. Onko se sen arvoista? Yleensä saman asian voisi hoitaa vaikka seitsemässä minuutissa tunnin sijaan tai pienempikin joukko hoitaisi saman asian. Jos palaverilla ei ole etukäteen saatua eteenpäin vievää agendaa, unohda palaveri.

9. Eliminoi keskeytykset

Pahimpia ja yleisimpiä keskeyttäjiä ovat palaverit (joita ei ole edes valmisteltu), puhelut ja sähköpostin bling-ääni. Jokaisella työpaikalla pitäisi olla rauhoitettu aika ja paikka, jolloin näiltä keskeytyksiltä voisi välttyä. Tästä syystä etäpäivät koetaan tehokkaiksi.

10. Luo vähemmän mutta parempaa

Loistoideat muuttuvat nopeasti surkeiksi, jos yrittää toteuttaa kaikkea kerralla. Valitse vain briljantit ideat, karsi perushyvät pois.

11. Kevennä

Mitä massiivisempi jokin on, sitä työläämpää on kääntää sen kurssia. Jos siis pitää yrityksen keveänä, voi tehdä nopeitakin muutoksia.

12. Vähemmällä pärjää

Pitääkö olla iso toimisto keskeiseltä paikalta? Pitääkö itse palkata kaikki osaajat vai voisiko jotain ulkoistaa? Tarvitseeko hienoja härpättimiä firman logolla? Autotalleissa aloittaa jatkuvasti hienoja yrityksiä.

13. Kasvu ei ole menestyksen ehto

…toisin kuin usein ajatellaan. Mitä enemmän yritys kasvaa, sitä suuremmat kulutkin sillä on. Anna siis yrityksen kasvaa hitaasti ja tunnustele, mikä tuntuu hyvältä. Suuri tai suurikasvuinen ei ole itseisarvo. Pieni on jo itsessään hieno päämäärä.

Lähde:

Jason Fried & David Heinemeier Hansson: Rework – Tee työsi toisin, Atena 2011

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image