Näin unelma toteutetaan – 12 nuppineulalla syntyy 12 mekkoa

Keittiö, seiskaluokan pakollinen käsityö, 12 nuppineulaa (joista aina joku on hukassa) ja sadan euron ompelukone. Tarvitaanko unelman toteuttamiseen muuta?

“Sain juuri syntymäpäivälahjaksi kannustavalta mieheltäni mittanauhan, kangassakset ja sormustimen. Ja mummolleni esitin toiveen, että saisin lisää nuppineuloja. Niin ja tammikuussa ostin itse ratkojan”, vastaa I Love Dresses -blogin tammikuussa aloittanut Elina Leppälä (kuvassa vasemmalla).

Blogissa seurataan, miten hoitovapaalla oleva amatööriompelija toteuttaa unelmansa: Elina suunnittelee ja toteuttaa joka kuukausi vuonna 2011 yhden mekon. Vuoden lopussa hän on siis loihtinut tusinan mekkoja. Nyt valmiina on jo kaksi luomusta, ja kolmas, maaliskuun mekko, on hyvää vauhtia tulossa kuvauskuntoon.

KUVA: Tammikuun mekko. Valokuvaaja Risto Kuulasmaa.

Elina ei mielellään käytä valmiita kaavoja, mutta hän lupaa blogissaan kertoa, jos joskus tulee käyttämään. Eikä hän edes omista kaavapaperia, joskin joskus hän mallailee leivinpaperilla. Elinalla ei ole mallinukkea, sillä kaikki mallit ovat niin erikokoisia – tavallisia suomalaisia naisia.

”Sitä paitsi minun mielestäni on huomattavasti ihanampaa, että mallinukkeni puhuvat. Meillä on ollut ihan mielettömän hauskoja hetkiä”, Elina kertoo ja paljastaa, etteivät sittenkään kaikki mekkomallit ole naisia.

Elinan unelma ja sen toteuttaminen kuulostaa elokuvamaiselta tarinalta. Sellaiselta, mitä me muut vain seuraamme ihastuneina vierestä, kaikki näyttää niin täydelliseltä onnistumisineen. Miten on?

”Kun olin hankkinut ompelukoneeni paria kuukautta ennen blogin aloitusta, ihmettelin, miksi lanka katkeaa niin herkästi. Vasta kun aloin tehdä ensimmäistä mekkoa, tajusin poistaa koneestani pakkauspahvit”, Elina nauraa, ”niin ja yhden mekon kankaan leikkasin aivan liian aikaisin, pieni vinkki: ei kannata tehdä niin!”

KUVA: Helmikuun mekko. Mallina Hidasta elämää -keskiviikkokolumnisti Riitta Mettomäki. Valokuvaaja Risto Kuulasmaa.

Tässä kohtaa on pakko kysyä: Miten voi uskaltaa lähteä tekemään asiaa, jota ei osaa ja josta ei ole juurikaan kokemusta ? tai minkä alalle kouluttautuneet tekevät ammattitaidolla?

”Mekkojen suunnitteleminen ja tekeminen on ollut taustalla oleva pitkäaikainen unelmani. Nyt hoitovapaalla siihen avautui mahdollisuus. En halua odottaa eläkeikään, että voin alkaa toteuttaa unelmaani – ne pitää toteuttaa silloin, kun ne syntyvät”, vastaa kulttuurituottajaksi kouluttautunut Elina vilpittömän innostuneesti ja jatkaa:

”Kyllähän minulla olisi ollut hyvä tekosyylista realiteeteista, niitä on niin helppo keksiä. Minimaalisen työvälineiden ja ammattitaidon lisäksi olisin voinut nähdä ongelmaksi sen, että työskentelen omassa keittiössämme tai sen, että mieheni matkustelee työnsä puolesta tosi paljon.”

Elina haluaa uskaltaa, kokeilla ja haastaa itsensä: ”Kun alkaa vaan tehdä, sitä huomaa, että kehittyy hirvittävästi. Ja kun vaan lähtee rohkeasti seuraamaan unelmaansa, huomaa itsessään suuria voimia.”

Monet tutut ovat olleet yllättyneitä Elinan projektista ja todenneet, etteivät ole tienneet, että hän osaa ommella. Johon Elina on vastannut:

”En minäkään!”

I Love Dresses -blogissaan Elina raportoi mekkojen teon haasteista, onnistumisista ja vaiheista kuvin ja tekstein. Samalla hän tulee kannustaneeksi kaikkia lukijoita tarttumaan omaan unelmaansa!

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image