Tässä ovat kevään ensimmäiset kukkaset

Nämä kukat kukkivat myös lumella. Anna kaikkien kukkien kukkia -kirjassa on 100 oikeaa kukkaa jäljittelevää neulonta- ja virkkausohjetta: auringonkukka, verenpisara, ruusu, omenankukka, orvokki ja 95 muuta ihastuttavaa kukkaa, jotka syntyvät jämälangoista.

Vaikka kirjan yksi ihanuus on nimenomaan siinä, että kirja on täynnä oikeita kukkia jälketteleviä malleja, oma lankavalikoimani ei venynyt kovinkaan moneen realistiseen kukintoon. Mielikuvituskukat kasvavat nyt mielikuvituskukkapenkissä.

Kirja on inspiroiva ja iloisen kesäinen, sitä tuli selattua pelkästään ”oi, tuollainenkin”-fiiliksellä. Tekovaihe ei sitten amatöörille ollutkaan niin helppo. Miten ne neljä erilaista pylvästä tehtiinkään, ja miten ohjeita oikein osaa tulkita oikein? No, ei kukista tullut aivan kirjan kuvien kaltaisia, mutta kauniita kuitenkin. Ei se niin nuukaa ole! Ja onneksi erilaiset silmukkaohjeet löytyvät netistä.

Kirja lähti nyt taitavalle mummilleni, joka osaa kutoa esimerkiksi villasukat käden käänteessä. Ehdotin hänelle tekoon pitkävartisia villasukkia, joiden varret on täynnä erilaisia kukkia. Tai vaikka herkänvihreitä sukkia, jotka ovat täynnä hempeitä vaaleanpunaisia omenankukkia…

Kirja on erinomainen niille, jotka rakastavat pientä näpertämistä, värejä ja nopeasti nähtävää tulosta.

Lesley Stanfield: Anna kaikkien kukkien kukkia, WSOY 2010