Mihin tämä keittiö on oikein menossa?

Christer Lindgren: Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö, Otava 2010

”Haluamme puhdasta, lisäaineetonta ruokaa ja tiedon sen alkuperästä”, vaatii Kiehuu!-kirjan kirjoittaja Christer Lindgren alkusanoissa.

Tuosta näkökulmasta käsin on  tehty kattava tietopaketti suomalaisesta ruokakulttuurista ja sen menellään olevasta murroksesta. Murroksessa on kyse alkuperäisrotujen ja -kasvilajien elvyttämisestä, luonnonvaraisten ruokakasvisten tuotteistamisesta, ruokatuotannon eettisyydestä, ekologisuudesta ja energiansäästöstä.

Kiehuu! ravisuttelee moniäänisesti tehotuotannon pitkäaikaista tyventä ja palaa iloisesti ruuan alkujuurille, aitojen makujen äärelle.  Lukija nyökyttelee miltei 300 sivun verran ja sulkiessaan hienon teoksen käy mielessä: Jos nykypäivän ”tavallinen” ruoka on ei-luomua eli tehotuotettua, kauanko kestää taas palata siihen oikeasti tavalliseen ruokaan, joka tarkoittaa luonnon kiertokulun mukaan kasvanutta ruokaa? Sitä paitsi jos ihmisellä todella olisi jumalallisia kykyjä, tehotuotettu ruoka olisi intensiivistä, maukasta, luontoystävällistä ja terveellistä.

Kirjassa on kattavan tietopaketin lisäksi 23 suomalaisen kokin 3-6 ruokalajin menut. Kirjailijan mukaan otos ilmentää hänen omaa käsitystään 2010-luvun gastronomisesta kokonaisuudesta.  Tässä esimerkkejä annoksista: Luomutilan kainuunharmaskaritsaa, Kyytönraakamaito-JuhanaaKotikaljalta ja suklaalta maistuvaa jäätelöä, Maitovasikkaa maukkaimmillaan.

Kiehuu!-kirja on ajankohtaisuudeltaan ja resepteiltään niin herkullinen, että se tekee varmasti jok’ikisen kylläiseksi. Sami Revon ruokien luonnetta kunnioittavat kuvat tekevät kirjasta melkoisen makupalan.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Sinä! Tiesitkö, että saat kuunnella ILMAISEKSI 30 päivää Storytelia uutena asiakkaana? Löydät esim. lukuisia Hidasta elämää -kirjoja ja -meditaatioita. 
Tarjous vain tästä!
close-image