Täydellisen keiton metsästys, osa I

Mistä koostuu täydellinen keitto?

Rakkaudella tekemisestä. Kun keittiöön asettelee mukavan tunnelman hyvästä musiikista, kynttilöistä ja mahdollisesti lasillisesta punaviiniä. Kodissamme tunnelmaa luovat myös pörröiset kissat, jotka usein venyttelevät paikalle seuraamaan touhuilua. Kun ikkunan takana pakkanen kiristyy, on mukava olla sisällä turvassa keitonteon puuhassa.

Seuraavaksi tarvitaan hyvät raaka-aineet. Parhaimmat mahdolliset ovat lähellä tuotettuja ja luomua. Jokainen keitto toki tehdään saatavuuden ja kukkaron tilanteen mukaan.

Kolmanneksi täydellinen keitto koostuu aisteista. Tuoksusta, joka leviää keittiöstä viettelemään aina rappukäytävään asti. Tai valkosipulintuoksusta, joka muistuttaa kokkailusta vielä seuraavanakin päivänä sormenpäissä. Kuulosta: porisevassa kattilasta on jotakin kovin turvallista. Ja tietenkin, mausta. Kun yrtit sulavat kieleen ja viestittävät aivoihin mielihyvästä.

Itse olen kasvissyöjä, ja metsästyksessä onkin täydellisen kasviskeiton löytäminen. Etsintään voi mennä päiviä, viikkoja, kuukausia… Se ei haittaa, sillä matka on herkullinen. Alkakoon se nyt.

Lue myös:

Täydellisen keiton metsästys osa II: intialainen porkkana-sosekeitto
Viettelevä chili-tomaattikeitto

Kuuntele ILMAISEKSI 30 päivää äänikirjoja – tarjous koskee myös aiemmin Storytelia kokeilleita! Tarjous voimassa 31.5. saakka!
Tarjous vain tästä!
close-image