Peltipurkkien uudet elämät

Meillä lapsi juo soijamaitoa, joka on jauheen muodossa pakattu muovikannellisiin peltipurkkeihin. Purkit ovat niin käytännöllisiä kansineen, joten aloin tehdä niistä versioita, jotka jäisivät elämään.

Tässä muutamia esimerkkejä purkkien uudelleenkäytöstä.

Kannellisesta peltipurkista ja vanhan neuleen hihasta syntyi söpö teepurkki.

Kynäpurkki syntyi peltipurkista ja laatikosta löytyneistä narun ja nauhojen pätkistä.

Tämä lamppu on samaa sarjaa teepurkin kanssa, eli se on valmistettu saman neulepaidan hihasta. Lampun teko-ohjeet löytyvät täältä.

Tämä purkki on päässyt toimittamaan kukkaruukun virkaa. Se on päällystetty tapetinpalalla, ja koristeeksi se on saanut silkkinauhan, jonka väriä voi vaihtaa tunnelman ja vuodenajan mukaan. Purkin kansi on aseteltu kukkaruukun sisäpohjaan, jotta kasteluvesi ei pääsisi tihkumaan sumoista.

Ja tässä kokonainen purkkikokoelma. Harmaat, raidalliset ja limen värinen purkki on päällystetty neulepaidan hihoilla. Punaiset purkit on tehty kankaanjämistä (pallokuosi Marimekkoa), ja musta Marimekko-kankainen on peräisin pöytäliinan lyhennyksestä jääneestä suikaleesta.

Sisään voi laittaa vaikka teetä, kahvia, karkkeja tai pipareita. Tai niitä voi käyttää muiden elintarvikkeiden säilytysastioina. Meillä purkeissä säilytetään nappeja ja muita pieniä esineitä. Ja kun kannen ottaa pois, purkista tulee kynäteline. Voipa sitä käyttää myös kukkaruukkuna.

Uusia purkkeja syntyy koko ajan, sillä lapsi juo vielä soijamaitoa ja olen löytänyt kirpputorilta hienoja kankaita…

Olen myymässä purkkeja (ja ehkä jotain muutakin) Marttojen Iloiset kädet -joulumyyjäisissä Helsingin Oulunkylän nuorisotalolla 21.11.2010 klo 10-15. Tervetuloa!