Nämä äänet pysäyttivät koko Suomen

Instrumenteista kauneinta, ihmisääntä, virtuoosimaisesti käyttävä Club For Five on noussut kymmenessä vuodessa maamme suosituimmaksi lauluyhtyeeksi Rajaton -yhtyeen rinnalle.

(Klikkaa video pyörimään ja lue kappaleen tarina alta.)

Club For Fiven keikka on elämys, jossa yleisö kuulee soitinten kirjon rummuista sähkökitaraan, vaikka lavalla ovat vain ja ainoastaan yhtyeen viisi laulajaa. Ilon ja energian lisäksi keikoilla myös hidastetaan: Yksi ryhmän tunnetuimmista ja rakastetuimmista tulkinnoista on Dire Straitsin klassikkohitti Brothers In Arms, jonka yhtye esitti ensimmäisen kerran hyväntekeväisyysjärjestö Plan Suomi -gaalassa syksyllä 2008.

Plan-gaalan suoran tv-lähetyksen kulisseissa oli jännitettä ilmassa, sillä yhtyeen päivä oli ollut kaikkea muuta kuin ”hidasta elämää”.  Yhtyeen bassoääni Tuukka Haapaniemi muistelee:

”Olimme edellisenä päivänä Luxemburgissa presidentti Tarja Halosen delegaatiossa ja esiinnyimme Luxemburgin Suurherttuaparille. Aamulla palasimme presidentin yksityiskoneella Suomeen, jotta ehdimme Plan-gaalan soundcheckiin jäähalliin. Ennen suoraa lähetystä kävimme vielä tekemässä yksityiskeikan. Palatessamme takaisin jäähalliin huomasimme, että tv-lähetyksen aikataulu oli reilusti etupainotteinen ja esiintyisimme viiden minuutin päästä. Juontajat kertoivat kaikki vitsinsä, kun odottelimme ääniteknikkoamme paikalle. Lopulta saatiin porukka kasaan. Esitys meni kuitenkin nappiin ja tunnelma oli ainutlaatuinen.”

Vaikuttavan esityksen kruunasi Tuukka Temosen taitava tv-ohjaus.

Vielä kaksi vuotta tämän esityksen jälkeen fani Eva kirjoitti yhtyeen kotisivujen vieraskirjaan:

”Muistan, kun kuulin ensimmäisen kerran Brothers In Arms -biisin. Olin siskoni luona, ja televisio oli päällä, vaikka siinä keskustelimmekin kuulumisia. Yhtäkkiä kappaleenne alkoi, ja molemmat siskoni kanssa jähmetyimme paikoillemme. Olimme koko laulun ajan aivan hiljaa ja vain kuuntelimme. Mahtava tunne, kun jokin pysäyttää aivan totaalisesti paikoilleen ja on vain ’pakko’ kuunneella sitä ihanuutta, mikä korviin soi. Biisin loputtua olimme molemmat aivan ihmeissämme ja sanoimme, että olipa aivan ihana biisi.”

Kappaleessa solistiset osuudet laulava Tuukka hukkui tv-esityksen jälkeen fanipostiin, ja koko yhtye sai yleisöltä niin paljon positiivista palautetta, että se päätti levyttää kokonaisen albumin pop- ja rock-klassikoita. Kultaa myynyt You´re The Voice -albumi julkaistiin syksyllä 2009.

Brothers In Arms jäi myös vakiokappaleeksi yhtyeen keikkaohjelmistoon ja on mukana lokakuussa 2010 julkaistulla juhlalevyllä You´re The Voice – In Concert (Tilaa tästä). Live-levy sisältää Hämeenlinnan Verkatehtaassa taltioidun konsertin sekä CD:nä että DVD-taltiointina.

www.clubforfive.fi

– – – – –

BROTHERS IN ARMS -TAUSTAT

  • Brothers In Arms on Mark Knopflerin kirjoittama kappale, joka alunperin julkaistiin Dire Straitsin samannimisellä studioalbumilla vuonna 1985.
  • Albumista tuli maailmanmenestys, ja se on koko 1980-luvun kolmanneksi myydyin levy maailmassa.
  • Brothers In Arms -albumia pidetään levynä, jonka myötä CD-formaatti löi itsensä läpi. Kyseessä oli ensimmäinen julkaisu, jota myytiin CD:nä yli miljoona kappaletta. Suomessakin toimittajat kutsuttiin tilaisuuteen, jossa kuunneltiin levy juhlavasti digitaalisessa muodossa CD:ltä.
  • Itse Brothers In Arms kappale on vahvasti sodanvastainen, ja sen uskotaan olleen aikoinaan kannanotto Englannin ja Argentiinan väliseen Falklandin-sotaan.
Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa: