Näin kasvatat omenapuun siemenestä

Jos haluaa kasvattaa itse omenapuun siemenestä, kylmäkäsittely ja idätys pitää aloittaa jo talvella. Idätys ja kasvatus vaativat paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja sydäntä.

Laita omenan siemenet tammikuussa kylmäkäsittelyyn: Tee hiekkaisa multaseos pieneen rasiaan tai ruukkuun. Kostuta seos kevyesti. Upota siemenet multaan, sulje rasia tai laita muovipussi ruukun päälle, ja sijoita astia jääkaapin perälle odottamaan kevättä.

Ensimmäiset siemenet alkavat itää 2-4 kuukauden kuluttua. Neljän kuukauden kuluttua, toukokuussa, ulkona alkaa olla jo mukavat ilmat (10-12 astetta), joten astian voi siirtää pihalle. Jos yöpakkasia vielä esiintyy, astian voi laittaa ikkunoiden väliin, kuistille tai parvekkeelle odottamaan kesäkuuta.

Kesällä on sitten omenapuun kasvukausi, syksyllä se pudottaa lehtensä ja lepää talvella.