Näin saavutat fengshuin helposti

Paul Darby: Selkeyttä, valoa, harmoniaa ? joka kodin fengshui, Helmi Kustannus 2008

Miksi sininen kylpyhuone purjevenekaakeleineen ei tunnu hyvältä ajatukselta: onko kyse vain sisustustrendeistä? Miksi huoneen nurkkiin haluaa usein täydennystä: korin, kukan tai vaikka lampun? Miksi jokin huonekalun asento tuntuu paremmalta kuin toinen?

Joka kodin fengshui antaa vastaukset näihin tuntemuksiin perustuviin kysymyksiin. Ja se vastaa myös kysymyksiin, joita emme osaa kysyä.

Kirjan luettuani käänsin ruokapöydän vinoon, ja tila muuttui heti levollisemmaksi. Lisäsin eteiseen pienen peilin ? se toimii, koska energia pääsee soljumaan sisään. Ruokailuhuoneen ja olohuoneen väliin lisäsin ylöspäin valaisevan lampun jakamaan tiloja.

Mutta: nämä vinkit eivät päde välttämättä muihin asuntoihin. Jotta oman asunnon fengshuita pystyy tarkastelemaan, tulee piirtää oman asunnon pohjapiirrokseen ilmansuunnat. Kirjassa on siihen hyvät ohjeet.

Itse löysin pohjapiirroksen asunnon myyntiesitteestä, jonka olin arkistoinut. Ilmansuunnat hain Google Earthista.

Kirja on käytännönläheinen: siinä on esimerkkipohjapiirroksia huoneista, se on jaoteltu huoneittain ja kenenkään ei tarvitse tehdä suuria hankintoja tai vaihtaa huonekaluja saavuttaakseen hyvän fengshuin omassa kodissa.

Monet omat intuitiiviset tuntemukset sisustuksesta pitävät kutinsa, mutta välillä intuitio häviää sisustuslehtien tai -ohjelmien kauneuskäsitysten myötä. Taulu tai peili sängyn päällä saattaa näyttää katsojasta kivalta, mutta se tekee nukkujan olosta epävarman, se on kuin viipaloiva terä (daopian).

Sinä! Tiesitkö, että saat kuunnella ILMAISEKSI 30 päivää Storytelia uutena asiakkaana? Löydät esim. lukuisia Hidasta elämää -kirjoja ja -meditaatioita. 
Tarjous vain tästä!
close-image