Jätteestä vaatteeksi

Mari Savio & Kati Rapila: JUJU – erilainen lastenvaatekirja, WSOY 2009

JUJU-kirjan ohjeet ovat ihanan helppoja. Ja on mahtavaa, kun materiaaleja ei tarvitse lähteä ostamaan kangaskaupasta. Ohjeita kannustetaan toteuttamaan vanhoista vaatteista, liinoista ja jämäkankaista, niin vähän kangasta kuluu pieneen vaatteeseen. Oivaltava kierrätys on kirjan lähtökohta.

Kirjassa on pääosin tyttömäisiä vaatteita. Tosin tämän artikkelin kippolakin tein lahjaksi poikavauvalle, ja röllihupparinkin ohje on unisex.

Kirjan Kati Rapian kuvissa on hieno satumainen tunnelma, niissä näkyy lasten uteliaisuus ja ilo, läsnäolo.

Löysin kangaslaatikostani pieniä IVANAhelsinki-kangastilkkuja, joita en ollut raaskinut heittää pois ? onneksi! Tässä hatussa, kippolakissa on käytetty kahta erilaista kangasta sekä kanttinauhaa naruksi.

Tämä takki on muunnelma JUJUn röllihupparista.

Kangas on peräisin kirpputorilta ostamastani vanhasta aamutakista. Aamutakki oli minulle liian iso, mutta kangas oli niin kaunis, että takki roikkui vuosia naulakossa tai seinällä. Nyt päätin, että se saisi uuden elämän tyttäreni takkina.

Alkuperäisessä ohjeessa ei ole nappeja, mutta halusin hyödyntää valmiiksi tehdyt napinlävet ja napit. Jätin pois myös hupun narun ja resorit, koska en löytänyt tilkuista tai vanhoista vaatteista sopivaa materiaalia.

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Sinä! Tiesitkö, että saat kuunnella ILMAISEKSI 30 päivää Storytelia uutena asiakkaana? Löydät esim. lukuisia Hidasta elämää -kirjoja ja -meditaatioita. 
Tarjous vain tästä!
close-image